4 redenen waarom jouw Facebook ads niet (meer) winstgevend zijn

15 October 2021

Je ging zo lekker met je Facebook advertenties. Maar langzaam stak je er steeds meer geld in en wonderbaarlijk genoeg kwam er steeds minder uit. Hoe kan dat?

1. Je target alleen vergelijkbare doelgroepen

Verdiep je opnieuw in je doelgroep. Vaak start je ergens maar blijkt gaandeweg dat  vergelijkbare doelgroepen niet goed meer of soms helemaal niet meer werken.

Tijd dus om terug te gaan naar de basis en doelgroepen te maken op basis van interesses. Een goed doelgroeponderzoek is echt essentieel voor jouw succes!

2. Je blijft je angstvallig vastklampen aan één strategie

Blijf je niet angstvallig vastklampen aan één strategie. Een advertentiestrategie die eerst veel opleverde, kan nu jouw portemonnee leegtrekken. Werkt iets niet meer? Change it. Maar niet te snel. Na één maand kun je niet bepalen of een volledige strategie niet werkt. Het is belangrijk om tussendoor te blijven optimaliseren en te testen.

3. Je Facebook instellingen staan niet goed

Zorg ervoor dat je alles goed ingesteld hebt voor de iOS 14 update.

  • Verifieer je domein
  • Plaats de conversions API toegangstoken op jouw website
  • Stel de prioriteiten van je webgebeurtenissen in.

En dat zijn slechts een paar instellingen van de vele andere mogelijkheden. Je advertenties zijn echt afhankelijk van die instellingen; die kunnen ze maken of breken!

4. Je kijkt niet goed naar de statistieken

De statistieken zijn een ding als je met Facebook adverteert. Een woud aan cijfertjes. maar ze zijn o zo belangrijk want zij vertellen je hoe het gaat met je ads en waar nog ruimte is om te verbeteren. 

Belangrijk is dat je onder andere kijkt naar de ‘relatieve’ statistieken: de CTR (hoeveel % klikt op jouw ad, conversieratio (hoeveel % converteert), want dan kijk je ‘eerlijk’ naar het presteren van jouw ads.

Ben je Facebook ads expert en ben je het beu om steeds handmatig rapportjes te maken voor je klant? Dan gaat dit je veel tijd besparen. 

 

Deze post wordt je aangeboden door Bureau Up in samenwerking met Your Marketing Minds. Wil je eens een expert naar jouw Facebook advertenties laten kijken; zij kijken graag met je mee.

Heb je vragen over dit artikel? Stuur ons een bericht: