Excel add ins of Excel invoegtoepassingen maken je werk (in Excel) makkelijker. Zo kun je op een makkelijkere manier je statistieken bijhouden of gebruikmaken van extra functionaliteiten. Dit zijn 4 van de beste add-ins die niet mogen ontbreken in jouw Excel.

Plus 2 bonustips die je (Excel)leven zo veel makkelijker maken!!!

Add ins toevoegen, hoe doe je dat?

Wist je dat sommige add-ins bij de standaardsoftware horen, maar niet altijd ingeschakeld zijn? Deze moet je nog activeren. Dat doe jij bij Opties > Lint aanpassen of in het Engels bij Customize Ribbon.

Er zijn ook add-ins die niet van Microsoft zijn, die je apart kunt downloaden. Een add-in activeren doe je zo:

Klik op het tabblad ‘Invoegen’ of ‘Insert’ en ga naar ‘Invoegtoepassingen’ of ‘Add-ins’.
Er verschijnt nu een pop-up scherm, waarbij je verschillende add-ins – die je eerder al gedownload hebt – kunt aanvinken.
Vink de add-ins aan die je wilt toevoegen en klik op ‘OK’.

Excel add-in 1: Facebook Ads Manager for Excel (FAME)

 Add-in toevoegen in Excel

De Facebook Ads Manager for Excel (FAME) is een gratis add-in waarin je direct je Facebook Ads-statisieken importeert in Excel. Met deze add-in hoef je je gegevens niet meer omslachtig te exporteren en te copy-pasten. In plaats daarvan maak je met FAME gemakkelijk een dashboard om je gewilde statistieken inzichtelijk te maken. Zo bespaar je tijd en kun je sneller te werk gaan.

Deze add-in is gratis en vind je in de Store in Excel bij de add-ins door te zoeken op de naam.

Excel add-in 2: Kutools

Oke, de naam is een beetje vreemd, maar Kutools is een superuitgebreide add-in van Extended Office met meer dan driehonderd extra functies voor Excel. Denk aan het optellen van cellen met een bepaalde kleur of lettertype, het tellen van het aantal weekdagen of juist weekenddagen, in een keer alle verborgen rijen en kolommen tonen of het splitten van cellen op diverse manieren. Kutools Excel kun je zestig dagen proberen via een gratis trial, daarna betaal je eenmalig 39 dollar (via PayPal of met je creditcard).

Excel add-in 3: Analytics Edge

Gebruik je Excel al voor web analytics, SEO of e-mailmarketing rapportages? Met Analytics Edge connect je Excel direct met je Google Analytics en maak je heel eenvoudig een maandelijks dashboard of rapportage van je webtraffic. Je hoeft dus niets zelf te programmeren of gebruik te maken van ingewikkelde formules. Daarnaast worden de resultaten rechtstreeks naar je laptop of pc gestuurd, is er ruimte voor meerdere accounts en query’s, kun je gegevens uit meerdere bronnen combineren en worden alle resultaten veilig opgeslagen (waar alleen jij bij kunt). Analytics Edge is gratis en download je hier: https://www.analyticsedge.com

Excel add-in 4: Analysis ToolPak

De Analysis ToolPak is een add-in van Microsoft. Met deze slimme add-in ben je veel beter in staat om je data te analyseren. Zo kun je zelfs de meest complexe of statistische analyses ontwikkelen, terwijl je tijd bespaart. Je levert zelf de juiste gegevens aan voor iedere analyse en de add-in berekent de resultaten. Hier lees je hoe je de Analysis Toolpak kunt installeren voor Windows en hier voor MacOS.

Bonus 1: Power Query

Gebruik je een Excel-versie die ouder is dan 2013? Voeg dan meteen Power Query toe. Omdat deze tool of add-in zijn waarde inmiddels meer dan heeft bewezen, is deze standaard geïntegreerd in de nieuwere versies van Excel.

Met Power Query kun je enorm veel taken automatiseren in Excel en dus mega veel tijd besparen!

Meer over Power Query lees je hier (Hoe bespaar je tijd met Power Query?) en hier (wat is Power Query?).

Binnenkort vind je hier ook een online cursus over Power Query.

Bonus 2: Bing Maps

Met Bing Maps heb je de mogelijkheid om kaarten in te voegen in Excel. Deze invoegtoepassing gebruik je om je geografische data te visualiseren. Bijvoorbeeld door gegevens uit een bepaalde kolom te gebruiken en deze te plotten op een Bing Map. Handig om te weten: in de allernieuwste versies van Excel is deze add-in geïntegreerd.

Kortom: dit zijn een aantal van de beste add-ins voor Excel  waardoor je nog effectiever en efficiënter kunt werken. Welke add-in ga jij absoluut gebruiken?

Beter worden in Excel?

Wil je beter leren werken met Excel? Eindelijk die Excel master worden? Kijk dan eens naar de Excel cursussen van Jochem.

Jochem biedt twee Excel cursussen aan: eentje voor beginners en eentje voor gevorderden. In beiden legt hij op een duidelijke én leuke manier de verschillende functies en mogelijkheden van Excel aan je uit.

  • 100+ videolessen in full HD, bijna 7 uur aan content
  • Extra Excelwerkmappen om zelf mee te oefenen en experimenteren
  • Toegang tot een besloten gemeenschap van zeer gemotiveerde studenten
  • Dagelijkse ondersteuning
  • Levenslange toegang
  • 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Via Bureau Up krijg je €50 euro korting!

excel cursus nederlands
excel cursus met 50 euro korting

Geen zin om het zelf te doen? Lekker tijd besparen? Kijk eens naar deze Excel templates

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]