Plan jij je social media content van te voren? Nee? Dat is wel aan te raden. Door je social media content in te plannen kun je vooruit werken en de inhoud beter op elkaar en je brand afstemmen. Excel is hier een mega goede tool voor. Social media planner template in Excel  

Waarom je je sociale media content in Excel plant?

  1. Overzichtelijk De grootste reden om je content in Excel te plannen is dat het heel overzichtelijk is. Er is geen app die je zo veel overzicht geeft, doordat het een week of zelfs meer tegelijk laat zien in een oogopslag.
  2. Flexibel Het werkt ontzettend flexibel. Gebruik de normale functies zoals CTRL Z, gebruik delete of backspace en er is geen terug naar vorige pagina of andere knoppen waar je per ongeluk op kan klikken. En er zijn geen vooraf gedefinieerde social media kanalen, zoals in veel apps wel het geval is. in Excel bepaal je zelf welke kanalen je gebruikt.
  3. Historie bewaren Gemakkelijk je historie bewaren door tabs bij te maken of te saven onder een andere naam.
  4. Geen maandelijkse kosten Excel heb je al en je hoeft er niks extra’s voor af te rekenen
  5. Geen ruimte op je telefoon. Excel neemt geen extra ruimte in beslag op je telefoon. Maar mocht je je social media planner toch op je telefoon beschikbaar willen hebben, dan kan je ook Google Sheets gebruiken.
Maak een vaste template in Excel waar je je content in vooruit plant. Dat geeft structuur en duidelijkheid voor je tijdens het inplannen en schrijven. Je kunt handig van Excel gebruik maken door bijvoorbeeld de datums met een formule op elkaar aan te laten sluiten. Of checkboxjes te gebruiken. Vind je het lastig of te veel werk om een template te maken? Check dan hier de social media excellence planner van Bureau Up of de versie in Google Sheets.  
[]