En wat het je oplevert

Zouden er bedrijven in Nederland (of daarbuiten) zijn die nooit gebruik maken van Excel? Vast wel. Maar veel zal je er niet vinden. Excel wordt wereldwijd door meer dan 30 miljoen mensen gebruikt en dat heeft zo z’n redenen. Lees hier 7 redenen waarom jij Excel wil leren of je Excel skills wil verbeteren.

1. Excel kan je voor talloze doeleinden gebruiken

Excel is geen eendimensionaal programma. Je kunt het voor ontzettend veel verschillende dingen gebruiken: je vakantie plannen, je feestje of je bedrijfsuitje, een bedrijfsplan maken, een kostenindicatie van je verbouwing, het verwerken van je enquête, het bijhouden van je KPI’s, het plannen van je dag, als je agenda, voor je boekhouding, als adresboek, en ga maar door.

2. Tijd en moeite besparen wil toch iedereen?

Met Excel kan je vaak tijd en moeite besparen. Je kunt repetitieve handelingen automatiseren maar ook door slim in Excel te werken kan je veel tijd besparen. Werk bijvoorbeeld met templates of zet modellen zo op dat je alleen de data hoeft te verversen. Hoe? Dat leer je hier.

3. We leven in een tijd van meten = weten

Uiteraard leent Excel zich heel goed voor het werken met en verwerken van cijfertjes. Misschien niet je favoriet, maar we leven in een ‘meten =weten-tijdperk’ en daarvoor leent Excel zich uitstekend. Bereken je ROI, zet je uitgaven op een rij of maak een rapport van je webtraffic. Je kunt er  niet meer omheen: als je wil weten waar je staat, moet je de cijfertjes inzichtelijk maken.

4. Prestaties zichtbaar maken

We leven namelijk ook in een tijd waarin je jezelf & je prestaties zichtbaar moet maken. Dus laat zien wat je bereikt met jouw werk, met jouw handelingen. Gebruik Excel als platform om mooie reports te maken en zet jezelf op de kaart door jouw performance te visualiseren!

redenen om je excel skills te verbeteren

5. Excel is here to stay

Excel bestaat al heel wat jaartjes (sinds de 80’s) en er is nog geen programma dat kan wat Excel kan. Ja, er zijn zat programma’s die één van de functies binnen Excel kunnen, en soms ook beter. Maar er is geen programma dat de veelzijdigheid van Excel heeft. Excel is misschien niet voor eeuwig (nothing is…) maar voor nu bewijst Excel elke dag zijn meerwaarde weer.

6. Flexibel: zet het naar je eigen hand

Een van de krachten van Excel ten opzichte van vele andere programma’s is dat het zo verschrikkelijk flexibel is. Pas je eigen huisstijl toe, maak je eigen berekeningen, je eigen macro’s. Schuif met de kolommen en rijen, voeg plaatjes, vormen en grafieken toe. In de kleuren die je wil, op de plaatsen die je wil. Excel 2016 heeft een meer dan 1 miljoen rijen en meer dan 16.000 kolommen. Hoeveel plek wil je hebben?

Jij maakt dus in Excel wat jij wil, hoe je wil en waar je wil.

7. Een beter CV

En wat levert al die kennis in Excel je dan op? Meer tijd, voldoening & een beter cv. En een mooi cv leidt tot een betere baan, en als het goed is tot een mooi salaris. Ja, Excel kan echt leiden tot een promotie of betere baan, want wie overweg kan met Excel, werkt efficiënter, kan beter beslissingen maken en de cijfers en zichzelf beter zichtbaar maken.

Excel is overal, daarom is het zo’n brede skill. Het is een universal language. Believe it or not: Excel is here to stay!

Beter worden in Excel?

Wil je beter leren werken met Excel? Eindelijk die Excel master worden? Kijk dan eens naar de Excel cursussen van Jochem.

Jochem biedt twee Excel cursussen aan: eentje voor beginners en eentje voor gevorderden. In beiden legt hij op een duidelijke én leuke manier de verschillende functies en mogelijkheden van Excel aan je uit.

 

  • 100+ videolessen in full HD, bijna 7 uur aan content
  • Extra Excelwerkmappen om zelf mee te oefenen en experimenteren
  • Toegang tot een besloten gemeenschap van zeer gemotiveerde studenten
  • Dagelijkse ondersteuning
  • Levenslange toegang
  • 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie
excel cursus nederlands
excel cursus met 50 euro korting

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]