Mailings versturen is nog steeds één van de meest effectieve dingen die je kunt doen als online ondernemer. E-mailmarketing is niet dood; het is springlevend! Met e-mail bind je mensen aan je en krijgen mensen een melding als jij ze wat wil vertellen, in plaats van dat je afhankelijk bent van of ze op social media aanwezig zijn.

In een mailing heb je veel vrijheid (meer dan bijv op social media) over welke content je deelt en hoe én je mailing list gaat niemand van je afpakken. De kans om gehackt te worden is stukken kleiner dan je Instagram account en ook de kans dat e-mail weggeconcureert wordt door andere upcoming bedrijven (denk: Hyves) is minimaal.

Dus: een mailing list opbouwen it is!

Maar jij wil waarschijnlijk weten welk email programma je het beste kunt gebruiken. Ik geef je de 3 emailprogramma’s die door online ondernemers als beste worden ervaren.

beste email programma voor online ondernemers

1. Active Campaign / MailBlue

Ja, dat lijken er twee… Een beetje verwarrend. Maar het is één en hetzelfde e-mailprogramma.

De software heet Active Campaign en MailBlue is een Nederlandse reseller van ActiveCampaign. MailBlue levert support in het Nederlands, dus dat is handig als je vragen hebt. De prijs is hetzelfde.

Nu we dat ‘out of the way’ hebben, zal ik je uitleggen wat er fijn is aan Active Campaign.

Active Campaign is bovenal gebruiksvriendelijk. Het werkt vrij intuïtief. Zelf gebruikte ik eerst Mailchimp en dat vond ik veel onoverzichtelijker.

In Active Campaign kun je campagnes maken en automatiseringen (funnels). De lijsten en tags werken gemakkelijk: twee manieren om contacten te categoriseren en op die manier gesegmenteerd te mailen. De tags zijn vooral makkelijk omdat je hiermee mensen automatisch kunt categoriseren en ‘labellen’.

Er zijn heel veel mogelijkheden om te automatiseren en integreren met andere systemen. Wanneer men bijvoorbeeld op een bepaalde link heeft geklikt kun je ze een tag meegeven en dan daar weer mail over sturen. Of wanneer mensen wel of niet een mail geopend hebben.

Ook kun je Active Campaign als CRM gebruiken, wat niet bij elk mailprogramma het geval is.

Active Campaign (met als reseller Mailblue) is zo’n beetje de meest populaire email tool onder online ondernemers door de gebruiksvriendelijkheid en omdat je er zoveel mee kunt automatiseren én integreren.

De kosten beginnen bij €9,- per maand en zijn deels afhankelijk van het aantal contacten dat je hebt. Je kunt het 14 dagen gratis proberen.

beste emailprogramma voor online ondernemers - active campaign / mailblue

2. MailerLite

Mailerlite wordt vooral geroemd omdat het zo lekker simpel is.

Mailerlite oogt heel mooi en modern en is ook gemakkelijk in het gebruik. De mail werkt met een drag-en-drop editor, wat handig kan zijn.

Ook kan je aardig wat automatiseren maar zijn de opties net wat beperkter dan met Active Campaign. Echter is de prijs ook lager. Tot 1000 abonnees is het zelfs gratis. Een prima optie dus voor de ondernemer die minder funnels wil maken en minder hoeft te kunnen segmenteren. Houd er wel rekening mee dat je bij de gratis versie bepaalde functies niet hebt en het logo van ML onderin je mail staat.

MailerLite is nog volop in ontwikkeling en er komen steeds meer functies bij.

Het gebruik is gratis tot 1000 abonnees! Verwacht daarna kosten tussen de $9 en $18 per maand.

beste emailprogramma voor online ondernemers Mailerlite

3. Mailpoet

Mailpoet is een plugin voor WordPress websites. Als je WordPress en Woocommerce hebt, is Mailpoet een fijne toevoeging en een goed programma om voor je mail te gebruiken.

Vooral als je een webshop met Woocommerce hebt is het waardevol want Mailpoet richt zich echt op automations icm Woocommerce. Denk aan ‘abandoned cart’ (dus als mensen wel iets in hun winkelwagentje doen maar niet afrekenen) en de aankoop van specifieke producten waarna je dan mails kunt sturen van andere producten die hier goed bij passen. Je kunt dus echt goed segmenteren gebaseerd op koopgedrag.

Maar ook om ‘gewoon’ nieuwsbrieven te sturen is Mailpoet een prima programma. Maar verkoop je diensten (bijv. coaching) en wil je veel automatiseren, dan is het niet de meest passende keus.

Mailpoet is gratis tot 500 abonnees en dan kan je 1500 emails per maand versturen en heb je toegang tot de standaard functionaliteiten. Is dat niet genoeg dan kan je een ander abonnement kiezen dat dan wel meer emails kan versturen, dan wel waar je meer abonnees mag hebben. Dan kan je denken aan prijzen tussen de €11 en €26 per maand. Check de prijzen hier

beste emailprogramma voor online ondernemers Mailpoet

4. ConvertKit

ConvertKit heeft weinig uitleg nodig en is makkelijk om te gebruiken voor nieuwsbrieven, downloads en mail funnels. Het e-mail programma is officeel gemaakt voor bloggers en creatieve ondernemers en dus is alles heel visueel gemaakt. 

Ook de statistieken in het dashboard (superbelangrijk bij email marketing!) worden goed gevisualiseerd en zijn duidelijk af te lezen. Als je doorklikt naar landingspagina’s en formulieren zie je in meteen welke formulieren de meeste abonnees opleveren. 

Je kunt dus alles doen met ConvertKit wat je verwacht: email nieuwsbrieven sturen, automatiseren maken, enz. Én landing pages maken! Daarnaast hebben ze nog een aantal leuke functies zoals het ‘monetizen’ van je nieuwsbrief. Je kunt met ConvertKit je lezers jouw nieuwsbrief aan laten bevelen zodat zij er geld mee kunnen verdienen. Voor jou een manier om je mailing list snel te laten groeien en zo weer meer te kunnen verdienen met je nieuwsbrief.

Als laatst: de klantenservice. En die is heel goed bij ConvertKit, wel zo fijn! Als je met een vraag zit krijg je snel antwoord en dat is geen overbodige luxe voor ongeduldige ondernemers.  

De prijs van ConvertKit is heel redelijk: je betaalt per contact (subscriber) en voor de functies. Tot 1.000 subscribers kan je ConvertKit gratis gebruiken maar zijn er bepaalde functies niet toegankelijk. Om die functies wel te hebben betaal je $25 per maand bij 1000 subscribers.

beste emailprogramma voor online ondernemers ConvertKit

Er zijn aardig wat email platforms waar je uit kan kiezen als online ondernemer. Deze vier worden alom genoemd en geroemd. Welke dan het beste bij jou(w business) past ligt aan hoeveel je wil automatiseren en op welke niveau, wat je budget is en je persoonlijke voorkeur wat betreft interface. Neem bij alledrie een kijkje om zeker te weten dat je de juiste kiest!

 

 

Deze blog bevat affiliate linkjes. Mocht je via zo’n link een product kopen of abonnement afsluiten, dan ontvang ik daar een kleine fee voor. Jij betaalt niks extra, de prijzen zijn hetzelfde en in sommige gevallen krijg je zelfs korting of een langere proefperiode.

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]