Als online ondernemer kan je niet zonder handige software tools en ik houd echt van goede software, want het maakt mijn dag een stuk makkelijk en bespaart me een hoop tijd.

In deze blog deel ik mijn favoriete software tools met je die mij helpen om mijn productiviteit te verhogen, mijn werk te automatiseren en het leuker en makkelijker maken!

Deze blog bevat een aantal affiliate linkjes. Echter wordt er veel gratis software genoemd en voor de betaalde software betaal je niks extra’s als je op de link klikt.  

Mailblue (ActiveCampaign)

Mailblue (eigenlijk ActiveCampaign) is een e-mail programma dat mij helpt om e-mailcampagnes te maken en te versturen.

Mailblue maakt gebruik van de email tool Active Campaign maar biedt een Nederlandse helpdesk aan met een abonnement. Je betaalt nagenoeg hetzelfde als bij Active Campaign.

Ik vind het vooral handig dat ActiveCampaign veel mogelijkheden biedt voor personalisatie en automatisering. Zo kan ik mijn e-mailcampagnes aanpassen aan de interesses van mijn doelgroep en kan ik ze automatisch versturen op basis van bepaalde tags en triggers, zoals een aankoop of een knop waar iemand in een eerdere mail op heeft geklikt.

Ook creëer je gemakkelijk funnels (email series) die naar de juiste groep gaan op het juiste moment, uiteraard van te voren ingepland. Mailblue kan je dus ook goed helpen bij het automatiseren van lead generatie of het verkopen van je online cursus.

Als je Mailblue wil proberen, klik dan hier: Mailblue proberen.

Notion

Notion geweldig! Notion is een alles-in-één programma waarmee ik mijn werk kan organiseren, ideeën kan brainstormen en documenten kan maken. Ik vind Notion vooral handig omdat het zo flexibel is. Ik kan Notion gebruiken voor alles, van het bijhouden van taken tot het maken van notities tot het creëren van planningen en zo veel meer. Ik kijk elke dag in het ‘kan ban board’ wat ik in Notion heb gemaakt.

Ik gebruik Notion voornamelijk op mijn laptop maar soms gebruik ik ook de app op mijn telefoon, als ik onderweg ben.

Zelf gebruik ik dit Notion overzicht het meest omdat het mega efficient werkt en het me een volledig overzicht geeft in mijn taken/projecten en de status ervan. Het is een soort kanban board waarin je prioriteit, deadlines en statussen aan kunt geven. Je kan het overzicht ook in één klik omzetten naar een kalender of een tabel.

Wil je Notion proberen? Er is zowel een gratis als een betaalde versie.
Notion proberen

Canva

Canva is een online tool voor grafisch ontwerp. Ik gebruik Canva elke dag! Ik gebruik Canva voor het maken van alles wat design nodig heeft in mijn bedrijf (en zelfs mijn privéleven): social media posts, presentaties, logo’s, Youtube thumbnails, banners, Instagram stories en reels, enz. ALLES 🙂 !!!!

Canva is:

  • makkelijk in het gebruik
  • online
  • gratis (er is een pro versie als je toegang wil tot een aantal extra functies en meer stockafbeeldingen)
  • ook op je mobiel te gebruiken

Er zijn ook megaveel sjablonen en templates binnen Canva, dus ook als je minder handig bent met ontwerpen, dan kan je daar gebruik van maken. Canva proberen

Wil je leren hoe je Canva echt goed inzet dan zijn er heel veel cursussen waar je uit kunt  kiezen.

Dit zijn twee cursussen die zijn gemaakt door ondernemers die ik volledig vertrouw en waar je echt wat aan hebt:

Bij Socially Sanne kan je deze Canva cursus volgen.
Bij Ankie van Graphic Avenue kan je deze Canva cursus volgen.

Adobe

Adobe heeft een hele ‘suite’ van software voor het ontwerpen en en bewerken van media. Het is een beetje next level als je wat meer wil dan Canva.

Ik ben zelf fan van Adobe Indesign, Adobe Illustrator en Adobe After Effects.

Indesign gebruik je voor de opmaak van documenten. Je kunt hier ook Canva voor gebruiken maar Indesign is voor drukwerk bijvoorbeeld een stuk professioneler. (Zo is het moederdochter-boek dat ik samen met mijn dochter heb gemaakt en verkoop ook in Indesign gemaakt.

De zaken die je in Illustrator kunt maken, kan je eigenlijk niet in Canva doen. Illustrator is een programma waar je in kunt ‘tekenen’. Niet zoals je misschien nog kent van ‘Paint’ maar een stuk professioneler. Je kunt er bijvoorbeeld logo’s in maken die er wat gelikter uitzien dan in Canva. In Illustrator kun je echt alle vormen maken en bewerken, ook letters bijvoorbeeld, iets dat in Canva niet kan.

In After Effects maak je bewegende animaties. Dus wil je een video of afbeelding bewerken met bewegende regen, lichtinval of bewegende letters, dan kan je daar After Effects voor gebruiken. Wederom geldt, dit is een stuk professioneler dan de enkele beweging die je in Canva kunt maken.

Alle Adobe programma’s zijn een stuk uitgebreider en professioneler dan iets als Canva. Canva is een topprogramma voor de self starter die social media posts wil opmaken en een simpel logo wil maken. Adobe’s suite is next level en geeft een professionelere uitstraling maar vergt ook meer geduld en meer kennis.

Adobe Creative Cloud bekijken

Google Workspace

Google Workspace is een suite van cloudgebaseerde kantoortoepassingen, waaronder Gmail, Docs, Sheets en Slides. Ik gebruik Google Workspace voor alles, van het communiceren met mijn team tot het samenwerken aan projecten tot het delen van documenten. Google Workspace is gebruiksvriendelijk en toegankelijk vanaf elke locatie.

Conclusie:

Dit zijn mijn favoriete software tools voor productiviteit en creativiteit. Ik hoop dat je ze net zo nuttig vindt als ik!

[]