Een affiliate website geeft je de kans om ‘passief inkomen’ op te bouwen. Word je er slapend rijk mee? Nee, dat niet.

Het is eerst zaaien en dan oogsten. Als je het goed aanpakt kan het een groeiende inkomstenbron worden waarmee je níet één-op-één tijd inruilt voor geld, wat een aantrekkelijk verdienmodel kan zijn. 

Er zijn tegenwoordig best wat cursussen waarin je leert hoe je een affiliate website op moet zetten. Ik bespreek er een aantal met je in deze blog zodat jij een betere keuze kunt maken welke cursus bij jou past.

cursus affiliate website maken

Kies de cursus die bij jou past qua stijl, budget en tijd

Ik ga concreet een aantal cursussen met je bespreken maar eerst wil ik je meegeven dat

1. er nog zat andere cursussen ‘out there’ zijn, zowel in het Nederlands, als in het Engels.

2. het belangrijk is om een keuze te maken die bij je past. Als je de landing page ziet en je nu al gek wordt van iemands schrijftstijl bijvoorbeeld, kies die cursus dan niet, ook al is deze het goedkoopst / de website het mooist / het duurst / zitten er extra sessies bij of vind je de aanbieder zo leuk: je moet aangaan van een cursus, het moet je motiveren en de informatie moet bij je klikken. Dat weet je nooit helemaal van te voren maar door het marketing materiaal kan dit een beetje inschatten (video’s die je al kan kijken, webinars die worden gegeven, landing page teksten, enz.).

3. verkijk je niet op de prijs. Een dure cursus is niet altijd het best maar verwacht niet van een goedkope cursus dat deze even uitgebreid is als een dure. Eigenlijk zegt prijs bij dit soort cursussen vaak niet veel over de cursus maar meer over de aanbieder.

Het afbreuk risico bij een lage prijs is natuurlijk wel kleiner!

Oké, laten we de Nederlandstalige cursussen die ik met je wil bespreken erbij halen.

affiliate website maken cursus - affiliate held logo

1. Affiliate 101 – Affiliate Held – Jari Dohmen & Dennis van de Ven

Deze affiliate cursus is lekker hands-on en er wordt duidelijk uitgelegd welke stappen je moet nemen van A tot Z. Zowel zoekwoordonderzoek als het bouwen van een website komen uitgebreid aan bod.

Jari legt alles uit in zowel video als geschreven stukken tekst met screenshots. Die afwisseling werkt prettig.

Het inloggen en het cursus platform zijn supersimpel maar handig en ook op je telefoon goed te bekijken, wat ik altijd wel fijn vindt.

Wat ik het beste vind aan deze cursus is hoe concreet het gemaakt wordt. Je wordt aan de hand meegenomen en hij laat superduidelijk zien hoe hij het aanpakt.

Je ziet ook zijn eigen affiliate website en hij noemt een aantal andere websites waar je dan kunt zien hoe zij het aanpakken. Er zit ook een community bij waar je vragen kunt stellen. Ik heb daar al verschillende keren gebruik van gemaakt en ook antwoord gekregen van de andere leden.

De prijs kwaliteit-verhouding is erg goed: je betaalt maar €47,- (incl BTW) voor een uitgebreide cursus.

In alle eerlijkheid: je leert hier altijd iets en je kunt je geen bult vallen voor deze prijs.

Een ander pluspunt wat mij aanspreekt qua transparantie en oprechtheid: Jari doet niet alsof het een get-rich-quick verdienmodel is en vertelt eerlijk hoe hij het ervaart en dat je een website ook bij moet houden.

Wat ik misschien miste in de cursus is een wat breder perspectief, een bredere visie op affiliate websites. Dus: de verschillende soorten affiliate websites en wat andere segmenten bijvoorbeeld.

In een notendop zijn de highlights van deze cursus:

 • Lekker concreet
 • Video icm tekst
 • Inclusief community
 • Extreem goede prijs-kwaliteitsverhouding

Overzicht van de modules

Intro affiliate marketing

1.1. Voorstellen
1.2. Wat is affiliate marketing?
1.3. Mindset
1.4. Voorwaarden
1.5. Doelstellingen
1.6. Stel jezelf voor in de community

Niche kiezen

2.1. Wat is een niche?
2.2. Hoe kies je de juiste niche?

Affiliate website bouwen

3.1. Domeinnaam en webhosting
3.2. E-mailadres aanmaken
3.3. WordPress installeren
3.4. WordPress inrichten
3.5. Installeren thema
3.6. Installeren plugins
3.7. Instellen tracking
3.8. Website startklaar maken

Content schrijven

4.1. Wat zijn zoekwoorden?
4.2. Waar ga je over schrijven?
4.3. Schrijfskelet maken
4.4. Schrijf je eerste tekst
4.5. Productreviews schrijven
4.6. Teksten schrijven met AI
4.7. Je teksten optimaliseren

Verdien je eerste affiliate commissie

5.1. Welke producten of diensten ga je promoten?
5.2. Aanmelden bij affiliate netwerken en programma’s
5.3. Affiliate links aanmaken en plaatsen

Case study (€100+ per dag)

6.1. Mijn resultaten
6.2. Hoe heb ik dit voor elkaar gekregen?
6.3. Mindset van een ondernemer

Wat vond je ervan?

7.1. Evaluatie
7.2. Kom in contact met mede-affiliates

affiliate website maken cursus - succes met affiliate marketing logo

2. Succes met affiliate marketing – Nicole van Roekel

De cursus van Nicole gaat ervan uit dat jij liefst al wat kennis hebt: liefst ben je online marketeer, tekstschrijver of websitebouwer. Dan kan je namelijk het snelst aan de slag met het bouwen van een affiliate website.

Daar ben ik het wel met haar mee eens. Je hóeft geen van deze skills te hebben om een affiliate website te bouwen maar je hebt zeker een paar streepjes voor, als je hier wel wat van weet.

Nicole heeft een prachtige landing page met duidelijke uitleg over de cursus. De video die hierop staat oogt heel professioneel en is een goede manier om al even kennis met haar manier van vertellen te maken. Je kunt ook een kleine preview krijgen van de eerste module, wat ik ook heel slim en handig vind om even te zien hoe het er ongeveer uit ziet.

Ik heb deze cursus zelf niet gevolgd maar volg haar op Instagram, waar ze kundig en betrouwbaar overkomt. Op Trustpilot krijgt de cursus een 4,6 (allemaal 5 sterren en van één iemand 2 sterren). Ik ga deze cursus zelf waarschijnlijk nog wel volgen, omdat ik benieuwd ben naar haar verhaal en ik het leuk en handig vind om het perspectief van meerdere kanten te horen en leren van mensen die zelf ervaring hebben, zoals Nicole. 

De cursus kost €99,- (excl BTW) wat ik niet duur vind én met de code succesmetaffiliatemarketing10 krijg je 10% korting!

Highlights van deze cursus:

 • Professionele video’s: mooi opgenomen en goed verstaanbaar en rustig uitgelegd
 • 4 modules
 • 4,6 op Trustpilot
 • Vrij laaggeprijsd

Overzicht van de modules

Module 1: Wat is affiliate marketing?

Je leert alle belangrijke affiliate begrippen kennen, ik laat je een aantal affiliate websites zien (waaronder die van mij!) en leg je uit hoe je geld verdient met affiliate marketing.

 

Module 2: Affiliate netwerken

Je ontdekt hoe je interessante affiliate programma’s voor je website vindt en je je aanmeldt. Van Bol.com en Coolblue tot grote affiliate netwerken zoals TradeTracker, Awin en Daisycon.

Module 3: Affiliate website bouwen

Hoe bedenk je een goed onderwerp, bouw je een site in WordPress, schrijf je sterke teksten en gebruik je affiliate plugins? Je leert het in deze module. 

Module 4: Affiliate website optimaliseren

Leer hoe je je site optimaliseert zodat de juiste personen op je website komen via de zoekmachine. We gaan dieper in op SEO, conversieoptimalisatie & linkbuilding.

affiliate website maken cursus - affiliate secrets

3. Affiliate Site Secrets Academy – Rowena Rousseau & Melvin

De academy van Rowena is sinds 1 maart 2024 pas geopend dus hier zijn nog niet veel ervaringen van bekend op het moment van schrijven.

Ik heb deze academy zelf niet gekocht maar ik heb een bijbehorende webinar gekeken en ik ben wel premium lid van Rowena’s membership waar ze verschillende passieve verdienmodellen uitlegt zoals Etsy en digitale producten.

Ik vind de informatie op de landingpage iets beknopt, ik weet niet goed wat ik van de cursus mag verwachten want de info gaat veelal over affiliate websites en wat dat zijn. 

Ik weet echter wel uit Rowena’s marketing via andere kanalen dat zij echt hun best doen om de academy zo volledig mogelijk te maken en ook steeds aanvullen met extra informatie. Ook zitten er live sessies bij. Dat zijn features die de andere twee cursussen niet aanbieden.

De masterclass die ik bekeken heb vond ik ook heel goed en duidelijk. Ze lieten daarin verschillende typen affiliate websites zien wat mij (deels) het bredere perspectief gaf waar ik nog naar zocht. Melvin heeft al veel ervaring, hij begon al in 2011 met affiliate website.

De prijs ligt een stuk hoger dan de eerste twee cursussen: €997,- excl. BTW.

Highlights van deze cursus

 • steeds in ontwikkeling
 • live sessies om te sparren en vragen te stellen
 • uitleg over plugins om productfeeds toe te voegen 

Overzicht van de modules

Introductie

In de introductie leer je alles over wat affiliate marketing inhoudt, de diverse soorten affiliate websites, jouw specifieke doel, en op basis daarvan kun je bepalen welke producten of diensten het meest interessant zijn om te promoten!

Starten

In deze fase ga je onderzoeken welke markten er zijn, hoe je kunt vaststellen of een markt winstgevend is, en leer je stap voor stap de structuur van je website te bepalen.

Creëren

In deze fase gaan we aan de slag met het creëren van content van jouw website met de informatie uit de vorige fase!

Bouwen

In deze fase leer jij stapsgewijs om verschillende affiliate websites te bouwen, je leert onder andere:

– Een domein vastleggen;
– WordPress installeren;
– Volledige website bouwen;
– Verschillende manieren om affiliate tools toe te voegen (zoals een productfeed en vergelijkingstools);
– Content toevoegen in je website.

Geld verdienen

In deze fase leer jij nog meerdere mogelijkheden om geld te verdienen met jouw affiliate website!

Groeien

In deze fase leer jij nog meerdere strategieën om doorlopend bezoekers op je website te krijgen en dus ook je inkomsten te verhogen!

Conclusie

Zoals ik al eerder noemde: ik kan je niet echt advies geven over welke cursus je moet kiezen. 

Kijk wat je aanspreekt en of je vooraf een video kan bekijken van de maker van de cursus want dan weet je of die persoon jou aanzet en of deze bij jou resoneert.

Mijn advies is vooral: begin gewoon. Start er vandaag nog mee. En welke cursus je dan ook kiest, als je er actief mee aan de slag gaat, zijn het allemaal goede investeringen.

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]