“It’s time to power your business with data, not assumptions”

Business dashboard voor Moneybird-gebruikers

Je wil inzicht in je bedrijf maar weet niet goed hoe?
Snel slimme en winstgevende beslissingen kunnen maken?
Geen kei in Excel en geen zin in een hoop handmatig gecopy-paste?

Dan ga je dit dashboard geweldig vinden!

De essentie

Dit Excel-bestand connect met jouw Moneybird-account en zet de gegevens van je verstuurde facturen (omzet) en je ontvangen facturen (kosten) direct om naar een kick-ass dashboard.

Hierdoor zie je o.a. snel:

 • hoe je er financieel voor staat ten opzichte van de afgelopen maanden en vorig jaar, zo weet je of je op de goede weg bent of juist moet bijsturen
 • welk marketingkanaal je het meest oplevert, zodat je je budget zo efficiënt mogelijk kunt inzetten.
 • welke diensten het meeste opbrengen, waardoor je direct kunt bepalen welke diensten je meer mag promoten.
 • welke klanten je de meeste omzet opleveren: die klanten verdienen natuurlijk extra aandacht!

Met het Business Dashboard krijg je dus veel meer inzicht in je bedrijf, waardoor je betere business-beslissingen maakt en gaat groeien met je bedrijf – zonder technisch gedoe of Excel geknutsel!

Helaas is de Excel versie nog niet verkrijgbaar. Probeer de Google Sheets versie eens.
Google Sheets is een gratis programma van Google.

Voor wie

Voor Moneybird-gebruikers die hun bedrijf serieus nemen

Jij bent een enthousiaste ondernemer met een groeiend bedrijf. Daarom wil je continu weten hoe je bedrijf ervoor staat en krijg je graag duidelijk inzicht in je bedrijfsdata. Liever ben je hier geen uren aan kwijt – jouw focus ligt op snel schakelen en direct stappen zetten om je ambitieuze plannen uit te voeren. En… diep vanbinnen ben je best een data driven nerd. Of zou je er één willen zijn.

Wat is het

In a nutshell

 • Direct inzicht in je business
 • Je droge data in een handomdraai omgezet naar te gek dashboard
 • Speciaal voor Moneybird-gebruikers
 • Geen ingewikkeld technisch gedoe
 • Altijd up-to-date: met één druk op de knop vernieuw je de data met de meest recente facturen
 • Geeft het huidige jaar van je business weer, in vergelijking met vorig jaar
 • Keuze uit vier verschillende stylish designs

Hoe werkt het

In 5 minuten van data naar inzicht

Haal in Moneybird je account-ID en wachtwoord op 

Heb je je Moneybird-account bij de hand? Je accountnummer haal je uit de URL. Het wachtwoord (bearer token) vind je ook in je account. In de handleiding lees je waar. Dit kost je hooguit drie minuten!

Connect het dashboard met Moneybird

Vul de in Moneybird opgehaalde gegevens in in Excel en klik op ‘Vernieuwen’. De facturen worden nu ingeladen in je Business Dashboard.

Update met één druk op de knop je Business Dashboard

Heb je het dashboard eenmaal echt in gebruik genomen? Dan laad je steeds met één druk op de knop de nieuwste facturen in en vernieuwt het dashboard vanzelf. Ja, zo simpel is het echt! Klik op ‘Vernieuwen’ and you’re done.

Waarom

Inzichten om je bedrijf te laten groeien

Je bent lekker bezig, hebt mooie klanten en doet van alles aan marketing. Maar: wat levert het op? Hoe zou het zijn als je precies wist welke marketingkanalen voor jou het beste werken, welke diensten je beter kunt laten vallen en welke klanten je de meeste omzet opleveren?

Pas dan kun je gericht sturen met je bedrijf en een strategie opzetten en volgen. En pas dan kan je echt groeien. 

Keuze

Kies uit 4 gave designs

(Alleen beschikbaar voor Excel)

Wat je verder nog wilt weten

Veelgestelde vragen

Is dit een vervanger van mijn boekhouding?

Nee, dit dashboard is geen vervanging van je boekhouding. Het dashboard geeft je inzicht in je bedrijfsinkomsten en -uitgaven, zodat je sneller zakelijke beslissingen maakt en kansen ziet voor je onderneming.

Zijn er updates van de template?

Momenteel staan er geen updates gepland. Mocht dit toch nodig zijn, dan geven we je tijdig een seintje.

Wat als ik stop met Moneybird?

Als je geen Moneybird-account meer hebt, kan dit dashboard niet meer syncen met de informatie in Moneybird. Zolang je je dashboard dan niet refresht, zal de data met de bijbehorende grafieken in het bestand blijven bestaan.

Hoe wordt de connectie van Moneybird gemaakt?

Dit gebeurt met een API. Een API is een soort connectie met Moneybird, die zij zelf verschaffen om verbinding te maken tussen Moneybird en andere software. Zoals – in dit geval – een superoverzichtelijk dashboard in Excel.  wink

Zijn mijn gegevens veilig?

Na het maken van de connectie (door je accountnummer in te vullen) komt jouw data in het Excel-bestand te staan. Wanneer je dit bestand met anderen deelt, zien zij die data ook – zoals in elk Excel-bestand.

Wat als Moneybird ontwikkelt of verandert?

Moneybird verschaft de API waarmee dit Excel-dashboard connect met Moneybird. Zij staan dus zelf toe dat Moneybird verbinding maakt met andere software, omdat ze op deze manier extra waarde leveren aan de gebruikers. De kans dat zij plotseling geen API meer verschaffen en je niet meer je eigen data kunt onttrekken is heel minimaal. Geen zorgen!

Kan ik jullie bellen of mailen met mijn vragen?

Natuurlijk! We helpen je graag. Mail je vraag naar meerweten@bureauup.com en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Welke gegevens uit Moneybird moet ik paraat hebben?

Je hebt je accountnummer nodig. Ook moet je een soort wachtwoord – dat je vindt in Moneybird onder gebruikersinstellingen – paraat hebben. Dit is een bearer token. De hele how-to vind je in de handleiding of in deze video. (Ja, het is écht zo simpel: het duurt nog geen vijf minuten om je dashboard met Moneybird te verbinden.)

Moet ik verstand hebben van Excel om dit Dashboard te kunnen gebruiken?

Nee! Dat is precies waarom we dit Business Dashboard hebben ontwikkeld: op een laagdrempelige en simpele manier je data inzichtelijk krijgen, zonder zelf uren te knutselen (of stuntelen) in Excel.

Kan ik het design zelf eenvoudig customizen naar mijn bedrijfskleuren/huisstijl?

Ja, dat kan. Het blijft een Excel-bestand. Alles wat je zelf wilt aanpassen, is mogelijk. Uiteraard is Bureau Up niet verantwoordelijk voor gemaakte aanpassingen. Mocht er een update van het dashboard zijn, dan ontvang je van ons de versie die je gekocht hebt – zonder aangepaste huisstijl.

Handig om te weten: als je iets aanpast aan het design, blijven de inhoudelijke gegevens (je data) onveranderd.

Kan ik het design zelf eenvoudig customizen naar mijn bedrijfskleuren/huisstijl?

Ja, dat kan. Het blijft een Excel-bestand. Alles wat je zelf wilt aanpassen, is mogelijk. Uiteraard is Bureau Up niet verantwoordelijk voor gemaakte aanpassingen. Mocht er een update van het dashboard zijn, dan ontvang je van ons de versie die je gekocht hebt – zonder aangepaste huisstijl.

Kan ik ook alleen de functie van het importeren van mijn Moneybird data aanschaffen?

Dat kan alleen bij het afnemen van een op maat gemaakt dashboard bij ons. Dus neem gerust contact op als je andere behoeftes hebt.

Moet ik iets installeren?

Nee! Het enige wat je nodig hebt is Excel 2016 (of nieuwer, zoals 2019 of 365) en een Moneybird-account.

Welke data zie ik in het dashboard?

Het Business Dashboard geeft data weer uit het huidige jaar tot maximaal vier jaar terug. Je krijgt dus data te zien van 2020 en kunt ‘terugkijken’ tot en met 2016.

Welke specifieke grafieken je terugvindt, ligt aan de versie die je aanschaft. Je hebt keuze uit Bronze, Silver en Gold. Hieronder (link) zie je welke data elke versie weergeeft. Voorbeelden zie je hier (link).

Hoeveel tijd kost het me om te gebruiken?

De eerste keer kost het je nog geen vijf minuten om het dashboard te connecten met je Moneybird-account. Daarna kan je met één druk op de knop de data steeds vernieuwen.

Hoelang en hoe diep je daarna – als een echte data nerd – in het dashboard wilt duiken, mag je helemaal zelf bepalen. wink

Kan ik het Dashboard ook zonder design aanschaffen?

Nee, dat is niet mogelijk. Maarre… waarom zou je? Deze designs zijn toch te gek? wink

Waarom kost het Dashboard maar 199,- euro?

Omdat we zien dat steeds meer zzp’ers het belangrijk vinden om inzicht te hebben in hun cijfers. En dat ze niet alleen meer rust ervaren als ze dat inzicht hebben, maar dat ze het ook steeds leuker vinden. Juist daarom willen we het toegankelijk maken voor iedereen.

Ik gebruik geen Moneybird, maar een ander boekhoudprogramma. Kan ik dit dashboard ook gebruiken?

Nee, dat kan helaas niet. Of nóg niet. Dashboards die automatisch met andere boekhoudprogramma’s connecten staan op onze planning! Wil je een bericht ontvangen als er nieuwe Business Dashboards beschikbaar zijn? Laat dan je e-mailadres achter. Of stuur ons een mailtje als je interesse hebt in een dashboard op maat.

Is het Dashboard ook beschikbaar voor Excel Mac en Google Sheets?

De Google Sheets-versie vind je hier.

En je verwacht het misschien niet, maar Excel for Mac zit nét even iets anders in elkaar. Dus er is geen versie beschikbaar voor Excel for Mac. Het is helaas geen kwestie van copy-paste.

 

Mag ik dit doorsturen aan anderen? Of verkopen in mijn webshop?

Nee, je mag dit dashboard uiteraard niet zelfstandig doorverkopen of kopiëren en naar anderen sturen. Je koopt één bestand met één ‘licentie’.
Uiteraard mag je het Business Dashboard doorsturen om jouw eigen cijfers te delen. Bijvoorbeeld met je boekhouder of omdat je enthousiast bent over je resultaten en dit wereldkundig wilt maken.

Wat heb je nodig

Systeemvereisten

De template heeft het volgende nodig om te werken:

 • Excel 2016, 2019 of 365
 • Windows
 • Een Moneybird accountnummer
 • Een Moneybird bearer token (deze vind je in je account, kost je nog geen twee minuten. Let op: in sommige gevallen kan het zijn dat alleen de eigenaar van het account dit op kan halen, dus niet de boekhouder of andere toegevoegde personen aan het account.)

Wat kost het

Prijzen

Je betaalt het bedrag eenmalig. Het is dus geen lidmaatschap of licentie waar je maandelijks of jaarlijks voor betaalt. De prijs is excl. BTW.

Business dashboard

€ 199,- excl. BTW

 • Omzet per maand en totaal in huidige jaar
 • Kosten per maand en totaal in huidige jaar
 • Aantal unieke klanten
 • Aantal verstuurde facturen
 • Gemiddelde factuurwaarde
 • Aantal openstaande facturen + waarde
 • Verschil met zelfde maand vorig jaar
 • Verschil ‘year to date’ met vorig jaar
 • Top 10 klanten
 • Omzet per type dienst of product uit Moneybird
 • Omzet per dienst of product (zelf te defnieren)
 • Omzet per marketingkanaal (zelf te definiëren)
 • Kosten per kostencategorie
 • Resultaat per maand en jaar (omzet-kosten)

Over de maker

Na 10 jaar verschillende functies in het bedrijfsleven te hebben gehad, is Hebe in mei 2017 haar eigen bedrijf gestart: Bureau Up.

Meer over haar carriere vind je hier.

 

Dagelijks houdt ze zich bezig met ondernemers inzicht geven, Excel problemen oplossen en dashboards maken. 

Bewust gekozen om niet op een kantoor te zitten, werkt ze vanuit koffietentjes, vanuit huis of vanuit co-working space Office Stories.

 

Hebe woont met haar vriend & dochter (6) in Breda. Liefst gaan ze zo vaak mogelijk op reis maar ook wordt er veel getekend & worden er vaak spelletjes gedaan thuis.

Meer over Hebe vind je hier.

 

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Steeds vaker merkte ik dat ook zzp’ers behoefte hebben aan inzicht in hun bedrijf en cijfers, en niet alleen aan wat cijfers uit de boekhouding. Maar er is niet altijd een groot budget natuurlijk.

Lange tijd bleef dit door mijn hoofd dwalen, want ik wilde de groep die minder te investeren heeft helpen. Bovendien zag ik ook geen oplossing in alleen een losse Excel template want veel ondernemers gebruiken online boekhoudsoftware, dus dan blijf je steeds copy-pasten.

Ik dacht ‘als ik deze twee dingen nu eens kan koppelen, dat zou ideaal zijn!’. En tada, een paar maanden, veel uren, genoeg leermomenten maar ook veel lol later, heb ik iets gelanceerd wat echt een enorme toegevoegde waarde biedt voor iedere ondernemer die gebruik maakt van dit boekhoudsysteem!