“Its time to power your business with data, not assumptions”

Business dashboard voor Moneybird-gebruikers

Je wil inzicht in je bedrijf maar weet niet goed hoe?
Snel slimme en winstgevende beslissingen kunnen maken?
Geen kei in spreadsheets en geen zin in een hoop handmatig gecopy-paste?

Dan ga je dit dashboard geweldig vinden!

De essentie

Dit Google Sheets bestand connect met jouw Moneybird-account en zet de gegevens van je verstuurde facturen (omzet) en je ontvangen facturen (kosten) direct om naar een kick-ass dashboard.

Hierdoor zie je o.a. snel:

 • hoe je er financieel voor staat ten opzichte van de afgelopen maanden en vorig jaar, zo weet je of je op de goede weg bent of juist moet bijsturen
 • welk marketingkanaal je het meest oplevert, zodat je je budget zo efficiënt mogelijk kunt inzetten.
 • welke diensten het meeste opbrengen, waardoor je direct kunt bepalen welke diensten je meer mag promoten.
 • welke klanten je de meeste omzet opleveren: die klanten verdienen natuurlijk extra aandacht!

Met het Business Dashboard krijg je dus veel meer inzicht in je bedrijf, waardoor je betere business-beslissingen maakt en gaat groeien met je bedrijf – zonder technisch gedoe of spreadsheet geknutsel!

Voor wie

Voor Moneybird-gebruikers die hun bedrijf serieus nemen

Jij bent een enthousiaste ondernemer met een groeiend bedrijf. Daarom wil je continu weten hoe je bedrijf ervoor staat en krijg je graag duidelijk inzicht in je bedrijfsdata. Liever ben je hier geen uren aan kwijt – jouw focus ligt op snel schakelen en direct stappen zetten om je ambitieuze plannen uit te voeren. En… diep vanbinnen ben je best een data driven nerd. Of zou je er één willen zijn.

Wat is het

In a nutshell

 • Direct inzicht in je business
 • Je droge data in een handomdraai omgezet naar te gek dashboard
 • Speciaal voor Moneybird-gebruikers
 • Geen ingewikkeld technisch gedoe
 • Altijd up-to-date: met één druk op de knop vernieuw je de data met de meest recente facturen
 • Geeft het huidige jaar van je business weer, in vergelijking met vorig jaar.
 • Keuze uit verschillende  designs.

Hoe werkt het

In 5 minuten van data naar inzicht

Haal in Moneybird je account-ID en wachtwoord op 

Heb je je Moneybird-account bij de hand? Je accountnummer haal je uit de URL. Het wachtwoord (bearer token) vind je ook in je account. In de handleiding lees je waar. Dit kost je hooguit drie minuten!

Connect het dashboard met Moneybird

Vul de in Moneybird opgehaalde gegevens in, in je Google Sheet en klik op de knoppen bij ‘Instellingen’. De facturen worden nu ingeladen in je Business Dashboard.

Update met één druk op de knop je Business Dashboard

Heb je het dashboard eenmaal echt in gebruik genomen? Dan laad je steeds met één druk op de knop de nieuwste facturen in en vernieuwt het dashboard vanzelf. Ja, zo simpel is het echt! Klik op de juiste knop om te vernieuwen and you’re done.

Testimonials

Deze Moneybird-gebruikers gingen je voor:

“Ik word hier he-le-maal WILD van.
Het dashboard is écht geweldig!
Sowieso werkt het hartstikke simpel dankzij de uitleg en de handige knoppen. Het dashboard zelf is super overzichtelijk. Al met al echt een prestatie!”

Annemijn van Reposed

“Wauw! Wat een dashboard. Ziet er echt super professioneel uit. Heel fijn ook met die doelen 🙂 . Precies waar we het voor willen gebruiken!

Ellen van Business Babes NL en C3

“Een supermooi en overzichtelijk dashboard, dat de cijfers uit Moneybird visueel maakt. Ik was al blij met Moneybird, maar Moneybird is met dit dashboard ernaast onmisbaar in mijn bedrijf!”

Kirsten van Studio Duizendpoot

Dit dashboard is onmisbaar voor je bedrijf; het geeft meer inzicht dan alleen de cijfers van Moneybird. Het maakt het ook visueel, waardoor je sneller ziet wat je kunt verbeteren en waar je inkomsten en uitgaves vandaan komen!

Linde van Ruststokers

Waarom

Inzichten om je bedrijf te laten groeien

Je bent lekker bezig, hebt mooie klanten en doet van alles aan marketing. Maar: wat levert het op? Hoe zou het zijn als je precies wist welke marketingkanalen voor jou het beste werken, welke diensten je beter kunt laten vallen en welke klanten je de meeste omzet opleveren?

Pas dan kun je gericht sturen met je bedrijf en een strategie opzetten en volgen. En pas dan kan je echt groeien. 

Wat je verder nog wilt weten

Veelgestelde vragen

Is dit een vervanger van mijn boekhouding?

Nee, dit dashboard is geen vervanging van je boekhouding. Het dashboard geeft je inzicht in je bedrijfsinkomsten en -uitgaven, zodat je sneller zakelijke beslissingen maakt en kansen ziet voor je onderneming.

Zijn er updates van de template?

Momenteel staan er geen updates gepland. Mocht dit toch nodig zijn, dan geven we je tijdig een seintje.

Wat als ik stop met Moneybird?

Als je geen Moneybird-account meer hebt, kan dit dashboard niet meer syncen met de informatie in Moneybird. Zolang je je dashboard dan niet refresht, zal de data met de bijbehorende grafieken in het bestand blijven bestaan.

Hoe wordt de connectie van Moneybird gemaakt?

Dit gebeurt met een API. Een API is een soort connectie met Moneybird, die zij zelf verschaffen om verbinding te maken tussen Moneybird en andere software. Zoals – in dit geval – een superoverzichtelijk dashboard in Google Sheets.  wink

Zijn mijn gegevens veilig?

Na het maken van de connectie (door je accountnummer in te vullen) komt jouw data in het Google Sheets-bestand te staan. Wanneer je dit bestand met anderen deelt, zien zij die data ook – zoals in elk Google Sheets-bestand.

Wat als Moneybird ontwikkelt of verandert?

Moneybird verschaft de API waarmee dit dashboard connect met Moneybird. Zij staan dus zelf toe dat Moneybird verbinding maakt met andere software, omdat ze op deze manier extra waarde leveren aan de gebruikers. De kans dat zij plotseling geen API meer verschaffen en je niet meer je eigen data kunt onttrekken is heel minimaal. 

Kan ik jullie bellen of mailen met mijn vragen?

Natuurlijk! We helpen je graag. Mail je vraag naar meerweten@bureauup.com en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Welke gegevens uit Moneybird moet ik paraat hebben?

Je hebt je accountnummer nodig. Ook moet je een soort wachtwoord – dat je vindt in Moneybird onder gebruikersinstellingen – paraat hebben. Dit is een bearer token. De hele how-to vind je in het dashboard. (Ja, het is écht zo simpel: het duurt nog geen vijf minuten om je dashboard met Moneybird te verbinden.)

Moet ik verstand hebben van spreadsheets om dit Dashboard te kunnen gebruiken?

Nee! Dat is precies waarom we dit Business Dashboard hebben ontwikkeld: op een laagdrempelige en simpele manier je data inzichtelijk krijgen, zonder zelf uren te knutselen (of stuntelen) in een spreadsheet.

Kan ik het design zelf eenvoudig customizen naar mijn bedrijfskleuren/huisstijl?

Ja, dat kan. Het blijft een spreadsheet. Alles wat je zelf wilt aanpassen, is mogelijk. Uiteraard is Bureau Up niet verantwoordelijk voor gemaakte aanpassingen.

Kan ik ook alleen de functie van het importeren van mijn Moneybird data aanschaffen?

Ja, dat is mogelijk. Neem contact op om een customized dashboard (met of zonder Moneybird) te laten maken. 

Moet ik iets installeren?

Nee! Het enige wat je nodig hebt is een Google account, Google Sheets en een Moneybird-account.

Welke data zie ik in het dashboard?

Het Business Dashboard geeft data weer uit het huidige jaar in vergelijking met het vorige jaar.

Denk aan omzetcijfers, kosten, aantal verstuurde facturen, omzet per marketingkanaal, omzet per nieuwe en bestaande klanten, je beste klanten, enz.

Hoeveel tijd kost het me om te gebruiken?

De eerste keer kost het je nog geen vijf minuten om het dashboard te connecten met je Moneybird-account. Daarna kan je met één druk op de knop de data steeds vernieuwen.

Hoelang en hoe diep je daarna – als een echte data nerd – in het dashboard wilt duiken, mag je helemaal zelf bepalen. wink

Waarom kost het Dashboard maar 250,- euro?

Omdat we zien dat steeds meer zzp’ers het belangrijk vinden om inzicht te hebben in hun cijfers. En dat ze niet alleen meer rust ervaren als ze dat inzicht hebben, maar dat ze het ook steeds leuker vinden. Juist daarom willen we het toegankelijk maken voor iedereen.

Ik gebruik geen Moneybird, maar een ander boekhoudprogramma. Kan ik dit dashboard ook gebruiken?

Nee, dat kan helaas niet. Of nóg niet. Dashboards die automatisch met andere boekhoudprogramma’s connecten staan op onze planning! Wil je een bericht ontvangen als er nieuwe Business Dashboards beschikbaar zijn? Stuur dan een mailtje om ons te vertellen welk sboekhoudprogramma jij gebruikt of dat je interesse hebt in een dashboard op maat.

Is het Dashboard ook beschikbaar voor Excel Windows en Excel for Mac?

Aan de versie voor Excel voor Windows wordt gewerkt. Voor Excel for Mac is er nog geen dashboard en wellicht komt dit er ook niet. Excel for Mac mist namelijk een aantal functies waardoor de data niet geimporteerd kan worden.

Mag ik het dashboard doorsturen aan anderen? Of verkopen in mijn webshop?

Nee, je mag dit dashboard uiteraard niet zelfstandig doorverkopen of kopiëren en naar anderen sturen. Je koopt één bestand met één licentie.
Uiteraard mag je jouw eigen Business Dashboard doorsturen om jouw eigen cijfers te delen. Bijvoorbeeld met je boekhouder of omdat je enthousiast bent over je resultaten en dit wereldkundig wilt maken.

Wat heb je nodig

Systeemvereisten

De template heeft het volgende nodig om te werken:

 • Een Google account icm Google Sheets 
 • Een Moneybird accountnummer
 • Een Moneybird bearer token (deze vind je in je account, kost je nog geen twee minuten. Let op: in sommige gevallen kan het zijn dat alleen de eigenaar van het account dit op kan halen, dus niet de boekhouder of andere toegevoegde personen aan het account.)

Wat kost het

Prijs

De prijs voor het Business Dashboard voor Moneybird-gebruikers betaal je eenmalig. Het is dus geen lidmaatschap of licentie waar je maandelijks of jaarlijks voor betaalt. De prijs is excl. BTW.

Business dashboard

€ 350,- excl BTW

Het business dashboard voor Moneybird gebruikers geeft je de volgende inzichten:

Van het huidige jaar: year to date & per maand: 

 • Omzet
 • Kosten
 • Resultaat (omzet – kosten)
 • Aantal verstuurde facturen
 • Gem factuurwaarde
 • Omzet per categorie (gedefinieerd in Moneybird)

Qua omzetdoel:

 • Wat je omzet nu zou moeten zijn gebaseerd op ingegeven maanddoelen
 • Het verschil hiermee in bedrag
 • Het verschil hiermee in %

Vergeleken met vorig jaar (zelfde maand):

 • Kosten per maand + vs vorig jaar zelfde maand
 • Omzet per maand + vs vorig jaar zelfde maand + grafisch doel per maand weergegeven
 • Resultaat per maand + vs vorig jaar zelfde maand

En verder:

 • Verwachte omzet per maand, gebaseerd op zelf in te geven pipeline
 • % kosten van omzet 
 • Omzet per marketingkanaal (zelf in te geven)
 • Top 10 beste klanten 
 • Omzet per dienst (zelf in te geven) – in bedragen en in % van totaal
 • Omzet van nieuwe vs bestaande klanten in %
 • Kosten per categorie (gedefinieerd in Moneybird)

Over de maker

Na 10 jaar verschillende functies in het bedrijfsleven te hebben gehad, is Hebe in mei 2017 Bureau Up gestart. Een kleinschalig bureau met korte lijnen en snelle beslissingen, en een remote team dat over de hele wereld verspreid werkt.

Meer over haar carriere vind je hier.

 

Dagelijks houdt ze zich bezig met ondernemers inzicht geven, Excel problemen oplossen en dashboards maken. 

Bewust gekozen om niet op een kantoor te zitten, werkt ze vanuit koffietentjes, vanuit huis of vanuit co-working space Office Stories.

 

Hebe woont met haar vriend & dochter (6) in Breda. Liefst gaan ze zo vaak mogelijk op reis maar ook wordt er veel getekend & worden er vaak spelletjes gedaan thuis.

Meer over Hebe vind je hier.

 

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Steeds vaker merkte ik dat ook zzp’ers behoefte hebben aan inzicht in hun bedrijf en cijfers, en niet alleen aan wat cijfers uit de boekhouding. Maar er is niet altijd een groot budget natuurlijk.

Lange tijd bleef dit door mijn hoofd dwalen, want ik wilde de groep die minder te investeren heeft helpen. Bovendien zag ik ook geen oplossing in alleen een losse Excel template want veel ondernemers gebruiken online boekhoudsoftware, dus dan blijf je steeds copy-pasten.

Ik dacht ‘als ik deze twee dingen nu eens kan koppelen, dat zou ideaal zijn!’. En tada, een paar maanden, veel uren, genoeg leermomenten maar ook veel lol later, hebben we iets gelanceerd wat echt een enorme toegevoegde waarde biedt voor iedere ondernemer die gebruik maakt van dit boekhoudsysteem!