Wat doen we voor ondersteunende functies

TAKEN EFFICIËNTER AFHANDELEN, MINDER REPETITIEVE TAKEN & MEER TIJD OM ANDERE ZAKEN TE REGELEN

 

Ben jij VA, PA, administrator, management assistent, secretaresse of zzp’er die bedrijven ondersteuning biedt? Dan werk je vast veel met lijstjes, verwerk je regelmatig data en doe je vaak administratieve taken.

 

Mag het íetsje minder zijn?

Het gaat jou vaak om het ontzorgen van je leidinggevende of klant. Je hebt 1001 taken en elke dag komt er weer iets bij. Veel taken en verwerking van data en lijstjes gebeurt in Excel, waarschijnlijk niet je favoriete programma.
Je houdt van je dynamische werk maar iets minder hectisch mag ook!

 

Meer met minder

No problem. Veel van de taken die je doet zijn te automatiseren. Of start met het werken met een dashboard dat direct inzicht geeft in statistieken of de status van jouw doelen. In ieder geval willen wij jou helpen om in minder tijd, meer te realiseren.

Interessante oplossingen voor jou

Vragen? Laat het ons weten!

Ontvang gratis het e-book '15 tips voor werken met Excel'!

Laat je gegevens achter en ontvang het gratis e-book met 15 tips om efficiënter te werken in Excel. Door je gegevens in te vullen beland je in onze database en ontvang je af en toe de nieuwsbrief.

Bedankt voor je inschrijving. Je ontvangt een email van bureau up waarin je even op de link moet klikken om je inschrijving te bevestigen, waarna je het e-book ontvangt.

Pin It on Pinterest