Een aantal keer eerder deelde ik het al op social media: Bureau Up heeft recent een webshop gelanceerd. Ik hoor je denken: een webshop? Hoe kom je van data analyse, van business intelligence, van business insights naar het opzetten van een webshop? Nou, dat zal ik je vertellen!

 

Templates & tools

Het eerste dat je kunt vinden zijn templates en tools. Dit omdat ik steeds vaker vragen en berichten voorbij zag komen van mensen die wel iets wilde in Excel maar geen zin, tijd of kennis hadden om het te maken. Denk aan een time tracker om uren van projecten of opdrachten bij te houden, een simpel dashboard, een doelen tracker, een projectplanning… Allemaal voorbeelden van Excel templates waar je zelf tijd in kan stoppen maar waar je blijft googlen, en als je de kennis niet hebt, je niet voor elkaar krijgt wat je wil en het de nodige frustratie oplevert. Maar apps of andere online tools zijn vaak net niet wat je zoekt.

Schaf je dan een template aan voor een klein prijsje? Of ga je uren puzzelen en googlen? De templates zijn allemaal zo geprijsd dat iedereen het zich kan veroorloven.

 

Eerste hulp bij Excel ongelukken

Het tweede waar ik veel vragen over kreeg en online voorbij zag komen; ‘kan je helpen met […] in Excel?’ ‘Kan je […] voor me doen in Excel?’ Directe hulpvragen. Kleine dingetjes aanpassen of templates verbeteren, iets mooier maken of sneller. Maar als je iemand niet kent, is de drempel wel erg hoog om een bedrijf te bellen dat je even helpt met een klein probleem in Excel (maar wat je wel veel tijd of frustratie kan schelen). Hoe makkelijk is het dan als je een soort helpdesk kan bellen die je in een half uurtje even helpt. Bam, opgelost! En als je dat vaker nodig hebt, neem je gewoon een strippenkaart. Een fijn gevoel, dat je altijd hulp achter de hand hebt, toch?

 

Trainingen

Trainingen hoef je natuurlijk niet aan te bieden in een daadwerkelijke webshop. Echter is de nood negen van de tien keer hoog, als je op zoek gaat naar een Excel training. In de shop kun je meteen de (eerste) datum boeken en dat is heel comfortabel. De trainingen zijn allemaal (deels) op maat en je hoeft dus niet te kiezen uit een aantal aangeboden data. Nee, je kiest zelf. En nu boek je dus ook meteen. Fijn toch? Weet je meteen waar je aan toe bent.

 

Nu weet je waarom de webshop toegevoegd is. Omdat het handig is. Omdat het de vraag van ‘de markt’, van jou, tegemoetkomt.

Omdat het mij in staat stelt jou te helpen met handige producten, op een handige manier. Zodat je efficiënter kunt werken. Klinkt goed toch? En heb je suggesties voor nieuwe templates, stuur vooral een berichtje, dat is heel gewaardeerd. Ben je benieuwd geworden? Go check it out!

 

 

[]