Heb je een WooCommerce webshop? Dan kan het soms fijn zijn om alle bestellingen te exporteren naar Excel zodat je eens goed in de data kunt duiken.

En laat dat nou net heel onhandig zijn in WooCommerce. Je kunt wel wat exporteren bij ‘Rapporten’ maar wat er dan uitkomt is zeker niet voldoende om jouw bestellingen goed te analyseren. Hoe dan wel?

 

WooCommerce bestellingen exporteren naar Excel

Gebruik een plugin om je bestellingen te exporteren

 Met deze plugin kun je je export redelijk goed customizen. Ik zocht zelf naar een export mét datum van bestellen, elke order apart als rij en ook welk product er was besteld. En natuurlijk de prijs. 

Als ik iets exporteer en ik wil het analyseren dan heb ik het liefst dat elk item een rij is en niet dat er van alles gegroepeerd wordt.

Dat kan je heel goed maken met de plugin Advanced Order Export For WooCommerce. Is het een flitsende naam? Nope. Does it so the trick? Yes, sir!

Je kunt in feite gewoon de gratis versie (Lite) van de plugin gebruiken. Als je in WordPress naar Plugins gaat > Nieuwe toevoegen > dan kan je gewoon zoeken in de zoekbalk op de naam van de plugin. Als je ‘m daarna hebt geïnstalleerd en geactiveerd, dan ga je naar Settings.

Dit zijn de instellingen die ik heb gebruikt:

 

– Ik kies order date en vul de date range in.
– Ik kruis NIKS aan bij ‘Summary Report by…’ want dan krijg je absoluut niet wat ik hierboven beschrijf.

Plugin Advanced Order Export For WooCommerce

En vervolgens selecteer ik de velden die ik in de export terug wil zien onder het kopje ‘Set up fields to export’, helemaal onderaan. Dit moet je open klappen.

Je kunt de Settings nog opslaan eventueel en dan klik je op Export! That’s it!

Klik op de knop hieronder om naar de pagina van deze plugin te gaan om wat meer erover te lezen.

Je vindt de plugin terug onder plugins maar ook onder WooCommerce als Export Orders.

Plugin Advanced Order Export For WooCommerce

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]