Als je een kwartiertje hebt, leg dan je pen of je telefoon even weg want ik heb een leuk oefeningetje om te bepalen wat jouw meest waardevolle marketingkanalen zijn. Zo weet je beter waar je je tijd en energie in kan stoppen om te groeien met je bedrijf.

[Template voor deze oefening vind je gratis hieronder]

Here we go!
1. Maak een lijstje van je klanten in Excel of Google Sheets
2. Zet erachter via welke weg deze klant jou kent; waardoor jullie voor de eerste keer contact hadden – was dat omdat je een tijdje contact had gehad via Instagram, omdat hij of zij zich voor je nieuwsbrief heeft ingeschreven of omdat je elkaar op een event hebt ontmoet? Misschien werd iemand klant bij jou omdat een andere klant je aangeraden had?
3. Zet erachter hoeveel opdrachten of projecten je voor deze klant hebt afgerond
4. Voeg de omzet toe
5. Maak nu een draaitabel waarbij je de marketingkanalen in de rijen zet en het aantal projecten en de omzet in de waarden. Voeg er evt een gemiddelde aan toe (omzet / aantal projecten) om te zien wat een gemiddeld project je oplevert van een specifiek kanaal.

Beetje lastig? Hieronder vind je een template (gratis, zonder inschrijving) waarin alles al voor je klaar staat.

Download hier:

Marketing channel calculator

Ontvang gratis het e-book '15 tips voor werken met Excel'!

Laat je gegevens achter en ontvang het gratis e-book met 15 tips om efficiënter te werken in Excel. Door je gegevens in te vullen beland je in onze database en ontvang je af en toe de nieuwsbrief.

Bedankt voor je inschrijving. Je ontvangt een email van bureau up waarin je even op de link moet klikken om je inschrijving te bevestigen, waarna je het e-book ontvangt.

Pin It on Pinterest