Laatst liep ik er weer tegenaan toen ik een nieuwe website aan het maken was: ik vond het standaard blogoverzicht niet mooi en overzichtelijk (ik werk altijd met het thema Divi). En nu wist ik van mijn VA dat we op deze website een plugin gebruikt hebben om een ander blogoverzicht te creëren dan het standaard overzicht.

Gebruik deze plugin om een beter blogoverzicht te maken

Ik heb het over de pagina die meestal iets luidt in de trant van www.jouwwebsite.nl/blogs. Daar vind je meestal een overzicht van de blogs en kun je door de ‘bibliotheek’ scrollen en soms filteren op onderwerp of categorie.

Het standaard ontwerp van deze pagina in Divi is niet eens zo slecht maar het kan zó veel beter en leuker! En dat doe je dus met deze plugin: Divi Blog Extras.

Met deze plugin kun je kiezen tussen een aantal ontwerpen van hoe je het overzicht van de blogs wil tonen. Daarnaast kan je instellen

  • hoeveel blogs je wil laten zien
  • van welke categorie je blogs wil laten zien (of van allemaal)
  • hoe ze gesorteerd moeten worden (bijv. op datum)
  • of ze de categorie weer moeten geven met een label
  • of je wel of geen afbeelding laat zien
  • hoeveel tekst je wil laten zien can de blog als intro
  • en natuurlijk kleuren en fonts

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van wat je ermee kunt. Op www.bureauup.com/blog zie je welk ontwerp ik heb gebruikt. En ook onderaan elke blog plaats ik een sectie met ‘Blogs die je misschien ook interessant vindt’, waar ik deze plugin ook voor gebruik. Ideaal. 

Succes!

 

mooier blogoverzicht divi
aanpassen blogoverzicht divi
aanpassen blogoverzicht divi
aanpassen blogoverzicht divi
aanpassen blogoverzicht divi

Andere blogs die je misschien interessant vindt