Spreker & workshops tijdens evenementen

Talks en workshops – praktische informatie

Talks

Duur: de talks duren tussen de 30 en 90 minuten, afhankelijk van de behoefte.

Kosten: 175 – 350 euro excl. BTW en excl. reistijd en -kosten.

Workshops tijdens een evenement 

Duur: de workshops duren tussen de 1 en 3 uur, afhankelijk van de workshop en behoefte.

Kosten: 250 – 500 euro excl. BTW en excl. reistijd en -kosten.

 

TALK TOPICS

Data omzetten naar informatie

Doelgroep: ondernemers, zzp’ers, managers die betere beslissingen gebaseerd op data willen maken

Hoe verken je welke data je binnen je bedrijf hebt? en wanneer je dat hebt geinventariseerd welke stappen neem je dan om er informatie van te maken? Welk platform gebruik je en hoe maak je je data inzichtelijk?

Tijdens deze talk krijgt de luisteraar ideeen om aan de slag te gaan met de data in de organisatie en wordt van A tot Z besproken welke stappen je neemt om er informatie van te maken om betere beslissingen in je bedrijf te maken.

Solopreneur of entrepreneur?

Doelgroep: zzp’ers die duidelijkheid willen over hun ambities

Ben je een (ondernemende) zzp’er of een ondernemer? Veel zzp’ers twijfelen over hun groei-ambities. Willen ze doorgroeien naar een groter bedrijf, werken met een team, meer projecten aantrekken? Of willen ze veel vrijheid en geen afhankelijkheden?

Samen met de luisteraar gaan we op zoek naar het verschil tussen ondernemer en zz’per zijn. Is er uberhaupt verschil? En zo ja, wat is het effect dan op de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf?

Tijdens deze talk krijgt de luisteraar een duidelijk beeld over de huidige situatie van hun bedrijf en wat hun groeiambities zijn.  

Betere beslissingen maken als zzp’er
Doelgroep: zzp’ers met ambitie om te groeien met hun onderneming

Hoe maak je betere beslissingen als zzp’er? Doe je dat op basis van data of op basis van gevoel? How about both?!

Heb je een idee maar weet je niet of het een goed idee is? Wat moet je verdienen om je nieuwe dienst rendabel te maken? Hoe kies je een goede leverancier of samenwerkingspartner?

Tijdens deze talk wordt de luisteraar meegenomen in het maken van beslissingen en hoe je dat op basis van een combinatie van data uit je bedrijf en je gevoel. Want *spoiler alert* het beste is om beiden te gebruiken.  

Groeien van one-man-show naar bureau

Doelgroep: zzp’ers met ambitie om door te groeien

Wat kan je doen als je als zzp’er door wil groeien en een (kleinschalig) bureau wil hebben in plaats van alles alleen doen? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Moet je mensen in dienst nemen? Een kantoor huren? Hoe besteed je zaken uit? En welke zaken? 

Tijdens deze talk krijgt de luisteraar 10+ concrete acties gepresenteerd waarvan hij/zij zelf een actieplan kan samenstellen om van eenpitter door te groeien naar (kleinschalig) bureau.

Ondernemen combineren met het moederschap

Doelgroep: vrouwen met (kleine) kinderen die (van plan zijn om te) ondernemen

Ondernemen kan veel flexibiliteit en vrijheid brengen maar ook onregelmatigheid, onzekerheid en onduidelijkheid. Hoe ga je daar als moeder mee om? Hoe vind je daar een balans in? En welke concrete tips en tricks kan je toepassen om de rollen van ondernemer en moeder (nog) leuk(er) te maken?

Tijdens deze talk ervaart de luisteraar een stukje herkenning en worden er handvatten gegeven om het moeder en ondernemer zijn goed te combineren.

WORKSHOP TOPICS

Business dashboard opzetten

Doelgroep: zzp’ers / eenmanszaken

Tijdens de workshop Business dashboard opzetten, zetten we samen een dashboard in Excel of Google sheets op. We nemen samen de stappen van inventariseren welke data je wil en kan meten tot het daadwerkelijke verwerken van de data in het dashboard.

Denk bij data aan financien (ook mogelijk om met een export uit Moneybird oid te werken), maar ook aan aantal verstuurde facturen, verkochte (type) producten, web traffic, etc.
De beschikbare tijd bepaalt hoe uitgebreid het dashboard uiteindelijk wordt.

Welke data uit mijn bedrijf kan ik gebruiken?

Doelgroep: kleine organisaties die starten met datainzichten of zzp’ers.

Deze workshop is een korte workshop (30 min – 1 uur) waarin we kijken welke data men beschikbaar heeft binnen de organisatie om bewustzijn te creeren: er is meer data aanwezig dan vooraf misschien bedacht was.

Meest waardevolle marketingkanalen bepalen

Doelgroep: MKB bedrijven of zzp’ers.

Tijdens deze workshop kijken we op een hele simpele manier naar gebruikte marketingkanalen en welke het meest waardevol is gebleken. Er wordt gebruik gemaakt van Excel / Google Sheets en Google Analytics als deze beschikbaar is.
Als er meer tijd beschikbaar is ( > 1 uur) dan kunnen we ook naar een op maat systeem om de waarde van een marketingcampagne / -uiting te kijken.

Neem contact op met Bureau Up

Meer weten over hoe Bureau Up je business meetbaar kan maken? Je kunt bellen, e-mailen of whatsappen. Een afspraak kan zowel offline als online via Skype, join.me, Facebook Messenger (video) of Team Viewer.

Voor een korte vraag of een belletje terug, vul onderstaand je gegevens in.