Een van de meest gestelde vragen door online ondernemers en content creators is wat een goede tool is om social media mee in te plannen. Het is namelijk vaak handiger om je posts vooraf in te plannen en in bulk te werken, dan elke dag iets te moeten maken en plaatsen. Het bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je consistent en strategisch te werk kunt gaan. Maar welke tool is het beste om je social posts in te plannen en automatisch te laten plaatsen?

tool om social media posts in te plannen

De perfecte tool voor het inplannen en analyseren van je posts

Ik heb een hele fijne en complete tool voor je gevonden, namelijk: Metricool. Metricool is een hele fijne tool om je social media posts mee in te plannen en te analyseren. Met Metricool kun je eenvoudig een content kalender maken en je posts inplannen. Maar je kan nog veel meer; naast het inplannen van posts zie je ook je statistieken, kun je makkelijk een dashboard ermee maken en je concurrentie in de gaten houden. Het is echt een hele complete tool. 

Wat kan Metricool allemaal en met welke platforms werkt het?

Metricool kan dus van alles om je te helpen met je social media en je strategie te optimaliseren:

 1. Inplannen van posts: berichten inplannen in een kalender. Je kunt max. 9 accounts koppelen!
 2. Bulk uploader: meerdere posts uploaden om tijd te besparen.
 3. Analyse en rapportage: rapportages aanmaken met statistieken van je posts om te analyseren. Je kunt Metricool ook verbinden met Looker Studio (dashboardysteem van Google).
 4. Hashtag tracker: hier kan je trends van hashtags mee bekijken en analyseren welke hashtags het beste voor je werken.
 5. Concurrentieanalyse: vergelijkbare accounts of concurrenten tracken en kijken hoe zij het doen en wat voor hen werkt.
 6. Andere dingen: er zit een AI assistent in, als je ads draait kan je Metricool ook gebruiken voor meer inzicht en zo zijn er nog wat andere functies. 

Je kunt Metricool voor/met deze kanalen gebruiken:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • TikTok
 • Twitch
 • Youtube
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google My Business

Hoe plan je een post in?

Een post inplannen met Metricool is makkelijk:

1. Maak eerst een account aan als je dat nog niet hebt gedaan.

2. Verbind je social media account(s): Als je ingelogd bent zie je op de ‘homepage’ van je account alle knoppen die je daarvoor nodig hebt. Je hoeft dan alleen bij het juiste kanaal in te loggen.

! Doe je dit voor Instagram? Dan is het heel belangrijk dat je account een business of creator (zakelijk of makers-) account is én dat je Instagram account aan je (juiste) Facebook pagina verbonden is!

3. Plan je post in:

 • Ga naar de kalenderweergave.
 • Klik op de datum en tijd waarop je een post wilt inplannen.
 • Vul de benodigde informatie in, zoals de tekst van je post, eventuele afbeeldingen of video’s en de hashtags.
 • Kies op welke platform(s) je de post wilt plaatsen.
 • Klik op ‘Opslaan’ of ‘Inplannen’ om de post te bevestigen.

4. En vergeet niet daarna de resultaten te analyseren.in het analysegedeelte van Metricool zie hoe je posts presteren. Hier kun je inzichten krijgen in o.a. bereik en betrokkenheid.

Handig toch? Metricool is dus echt een makkelijke en handige tool voor online ondernemers die slim willen werken en veel tijd besteden aan content creëren. 

Natuurlijk zijn er ook een hoop andere tools (maar Metricool is mijn favoriete!). Dit zijn ook twee hele populaire en goede apps om posts in te plannen:

tool om social media posts in te plannen

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via zo’n link een product kopen of abonnement afsluiten, dan ontvang ik daar een kleine fee voor. Jij betaalt niks extra, de prijzen zijn hetzelfde en in sommige gevallen krijg je zelfs korting of een langere proefperiode.

Ik schrijf deze blogs op basis van mijn eigen ervaring of doe altijd gedegen onderzoek; je kunt er dus op rekenen dat mijn content oprecht is. 

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]