Voice over AI als ondernemer gebruiken

Als je online ondernemer bent kan je eigenlijk niet zonder video. Je gebruikt video om jezelf zichtbaar te maken, om te product of dienst te promoten of misschien heb je wel een cashcow channel. Anyway, video is onmisbaar als online ondernemer. En één van de elementen van video is vaak: de voice-over.

Je kunt een voice-over zelf inspreken maar dan heb je ene goede microfoon nodig en het kan redelijk wat tijd kosten als je geen pro bent. Ook kun je een voice-over acteur inhuren, al kost dat ook tijd én geld.

Maar er is tegenwoordig een goede andere oplossing: AI voice-over software. AI voice-overs zijn stemopnames gemaakt door een computer. En denk je nu, ‘maar dan klinkt het toch net als een robot?’ Nope! Tegenwoordig zijn de AI voices zó goed dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Er is veel verschillende AI voice-over software tegenwoordig en ik deel graag de drie beste met je.

ai voice-over, voice over ai, AI voiceover, AI voice over, AI voice over nederlands, nederlandse voice over

1. Eleven Labs

Eleven Labs is een AI-startup die door twee Poolse heren is gestart, die zich gespecialiseerd heeft in het maken van realistische en natuurlijke AI voiceovers. De voiceovers van Eleven Labs zijn beschikbaar in een hoop talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.

Eleven Labs is eigenlijk by far de meest realistische ten opzichte van andere AI voice-over software. Het is echt mijn favoriet! De stemmen van Eleven Labs zijn gebaseerd op computermodellen die zijn getraind op een enorme dataset van menselijke stemopnames, daardoor zijn de AI voice-overs van Eleven Labs moeilijk te onderscheiden van echte voice-overs.

De AI stemmen van Eleven Labs klinken echt heel natuurlijk. De stemmen hebben verschillende toonhoogtes, stemgeluiden en accenten, waardoor je kan kiezen welke voice-over bij jouw video past qua toon en sfeer.

Eleven Labs werkt echt heel simpel: je laadt de tekst in en kunt verschillende stemmen beluisteren en zo testen welke het beste bij je project past. Daarna download je een audiobestand met één druk op de knop.

Zoek je een AI voice over Nederlands? Ze hebben veel Engelse stemmen maar er zijn ook Nederlandse en je kunt je stem clonen.

Als je Eleven Labs wil proberen, kan je een gratis account aanmaken (hobbyist) en een betaald account kost maar $5,00 per maand! (vanaf-prijs, hoe meer je betaalt, hoe meer tekst je kunt omzetten naar audio in één maand).

2. Murf.ai

Murf.AI is een veelzijdige AI voice-over tool. Je hebt keuze uit meer dan 120 stemmen in veel talen en accenten.

De kwaliteit van de AI stemmen is ook echt goed maar soms mist er net wat emotie.

Murf.AI’s stemmen kunnen worden bewerkt met pitch-, snelheids- en toonregelaars. Hierdoor heb je zelf net wat meer controle over de stem en hoe het uiteindelijk klinkt.

Je kunt al een hoop met een gratis account – alleen niks downloaden – en het betaalde abonnement start bij $19,99 per maand.

Gratis account aanmaken

3. Resemble.ai

Resemble.ai is vooral goed als je je eigen stem wil ‘klonen’; je eigen stem dus namaken en gebruiken als AI voice.

Ook hebben ze een soort marktplaats waar je met stemacteurs kan werken om hún stem te klonen. Dat zorgt ervoor dat je echt een unieke stem krijgt en niet dezelfde voice-over als de rest van de gebruikers.

Resemble.ai heeft maar 2 abonnement-opties: basic en pro. Basic kost $0.006 per seconde en voor het pro abonnement dien je contact met hen op te nemen.

Resemble.ai checken

Hopelijk ben je geholpen met deze tips en vind je een goede AI stem.

Deze blog bevat affiliate linkjes. Mocht je via een affiliate link een product kopen of abonnement afsluiten, dan ontvang ik daar een kleine fee voor. Jij betaalt niks extra, de prijs is hetzelfde.

Door het gebruik van affiliate links, kan ik deze blogs blijven schrijven en goede tips geven over software. Alle reviews en omschrijvingen zijn oprecht en transparant en gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]