Instagram dashboard

Instagram dashboard

Meer succes met Instagram door slimme data


*Instagram dashboard voor ondernemers*

 

Waarschijnlijk steek jij wekelijks aardig wat tijd in je Instagram account. Foto’s maken, captions schrijven, stories opnemen en editen… Dat doe je natuurlijk niet voor niks. Je wilt jezelf zichtbaar maken, je (personal) brand opbouwen en uiteindelijk meer verkopen. Maar haal je op dit moment het maximale uit je Instagram strategie? Dat ontdek je met dit dashboard.

> AANSCHAFFEN <


Hoe goed ken jij je Instagram cijfers?

Grote kans dat jij een redelijk idee hebt van hoe jouw posts en stories het op dit moment doen. Als je een beetje bent zoals wij, check je regelmatig hoeveel likes, reacties en nieuwe volgers je hebt. Maar zie jij ook de trends en patronen? Dat is lastig als je geen duidelijk overzicht hebt van je Instagram cijfers.

Dit herken je misschien wel:

 • Je checkt de engagement van losse posts en stories. Daardoor heb je wel een beetje een idee van wat werkt en wat niet, maar je doet alsnog veel op gevoel.
 • Je vergelijkt de engagement van verschillende posts wel eens in de statistieken in Instagram, maar je moet dan constant heen en weer klikken. Je mist overzicht.
 • Je vindt het lastig om conclusies te verbinden aan de resultaten van één post of story. Het succes (of gebrek daaraan) kan aan allerlei factoren liggen.

Met het Instagram Dashboard hoef je niet meer te raden

In één helder overzicht krijg je onder andere antwoord op deze belangrijke vragen:

 • Welk type post levert de hoogste engagement op?
 • Op wat voor afbeeldingen of video’s reageren mijn volgers het beste?
 • Welke captions presteren goed?
 • Op welk moment in mijn stories haken mensen af?
 • Op welke dag en welk tijdstip kan ik het beste posten?
 • Wanneer klikken de meeste mensen op de link in mijn bio?
 • Hoe groeit mijn aantal volgers? En waardoor komt dat?

En het mooiste? Het dashboard wordt gekoppeld aan je Facebook Business account, waardoor de data automatisch ververst. Dat scheelt een hoop tijd.

“In Instagram kun je je statistieken wel bekijken, maar dat vind ik heel onoverzichtelijk met als gevolg dat het teveel tijd kost. Dit dashboard geeft daarentegen zoveel overzicht!”
– Yvonne van BFeminine

 

> IK WIL HET DASHBOARD! <

 

Zo werkt het

Het dashboard is gemaakt in Google Sheets (gratis, online software). Je kunt het gebruiken op Mac en Windows en ook op je mobiel bekijken. Het dashboard wordt aan jouw Facebook Business account gekoppeld, waardoor de data automatisch ververst. Je hoeft dus geen cijfers over te tikken.

 

In het dashboard vind je het volgende (en meer):

 • Post-statistieken van de laatste 6 maanden, zoals:
  • het aantal likes, comments & saves (totaal & per post)
  • jouw beste posts op basis van verschillende criteria
 • Story-statistieken van de laatste 7 dagen, zoals:
  • het aantal views
  • jouw meest bekeken stories
  • flow van jouw stories qua views
  • gemiddeld aantal views van je stories per dag
 • Profielstatistieken van de laatste zes maanden, zoals:
  • aantal unieke bezoekers op jouw profiel (totaal & per week)
  • aantal nieuwe volgers (totaal & per week)
  • aantal kliks op de link in jouw bio (totaal & per week)

 

> IK WIL HET DASHBOARD! <

 

 

“Het instagram dashboard is heel uitgebreid en overzichtelijk. In één oogopslag zie ik hoe het ervoor staat met mijn instagram. Het geeft me inzicht in welke stories en posts het beste scoren bij mijn volgers en op welke tijdstippen ik het beste mijn content kan delen. Een echte aanrader!”
Kimberley van Language Arts

> IK WIL HET DASHBOARD! <

 

FAQ

Wat gebeurt er nadat ik besteld heb?

Als je dit dashboard bestelt en de paginarol hebt verleend (in je bestelling lees je hoe dat moet, kost 2  minuten), ontvang je binnen 1 werkdag een e-mail met een link naar jouw eigen Instagram dashboard. We delen het met het e-mailadres dat je bij je bestelling invult.

 

Waar kan ik het dashboard bekijken?

Het dashboard is gemaakt in Google Sheets. Dat is gratis, online software. Je kunt het gebruiken op Mac en Windows en ook op je mobiel bekijken. Tijdens je bestelling geef je het e-mailadres op waarmee wij het dashboard mogen delen.

 

Moet ik de data zelf invullen?

Nee, dat is het mooie aan dit dashboard. De data wordt automatisch ververst! Alleen het aantal volgers per week wordt door Instagram niet gedeeld, waardoor we dat niet in kunnen laden. In een speciaal tabblad kun je deze info zelf invullen, waarna er automatisch een mooie grafiek van gemaakt wordt.

 

Waarom zou ik niet gewoon in de statistieken van Instagram kijken?

In Instagram kun je veel statistieken terugvinden, maar je kunt ze alleen per post en story bekijken. Daardoor mis je overzicht. En juist door dat overzicht kunt je trends en patronen ontdekken, waarmee jij jouw Instagram strategie kunt verbeteren. Zie dit dashboard dus vooral als aanvulling op de statistieken in Instagram zelf. Ook kan je in het dashboard je content zelf nog categoriseren zodat je beter kunt analyseren hoe jouw content scoort.

 

Kan ik meerdere users toevoegen aan het dashboard?
Ja, dat kan. Je kunt dit hier regelen. Wil je meer dan 5 users toegang geven? Mail dan naar meerweten@bureauup.com

 

Ik zou dit graag voor mijn klanten willen gebruiken. Kan dat? 

Dat kan. Op deze pagina vind je hier meer over.

Kan ik het dashboard eerst ook uitproberen?

Jazeker! Hier kan je de gratis trial aanvragen.

 

> IK WIL HET DASHBOARD! <

 

Wat blije klanten zeggen over het dashboard:

“Dit dashboard geeft mij nu al zoveel info over mijn instagram Posts dan ik had verwacht. Ik zie hoeveel mensen mijn post bekijken en hoeveel keer er geklikt wordt naar mijn website of andere content. Ook krijg ik meer inzicht in welk onderwerp mijn klanten geïnteresseerd zijn. Op die manier kan ik mijn klanten nog beter aanspreken en helpen. En wat een enorm groot voordeel is, is dat het mij behalve de installatie (en daar heb ik uitstekende hulp bij gehad) geen tijd kost. Ik hou meer tijd over voor content creëren.”
– Saskia van Support at School 

 

“Ik ga er absoluut heel veel mee werken. Weg talloze apps, hallo overzichtelijk dashboard!”
– Christel van C-Marketing

 

“Het Instagram dashboard geeft mij meer rust. Alles overzichtelijk op 1 plek en duidelijkheid over welke content werkt en welke minder goed. Erg blij mee!”
– Ankie van Graphic Avenue

 

“Ik ben er echt ontzettend blij mee en ik kan er urenlang mee zitten nerden haha. “
– Tara van Thee met Tara

 

“Ik begin net met zichtbaar worden op Instagram en vanaf het begin alles snel kunnen zien in een dashboard is echt heel fijn. Ik wíl nu zelfs zichtbaar worden (niet zo mijn ding) en gaan zien wat wel en niet werkt door het dashboard. Super tevreden klant hier!”
– Elvira van Return to Yourself

 

“Een heel fijn en overzichtelijk dashboard. Geen ingewikkelde velden, maar een clean overzicht waarin je in 1 oogopslag ziet hoe het er voor staat. Daarnaast echt verbaasd over wat er allemaal mogelijk is, echt boven verwachting!”
– Roëlla van Focus Assistant

 

“Alle statistieken in één oogopslag bij elkaar. Ik ben onwijs blij met het dashboard. Niet meer zoeken, naast elkaar leggen en vergelijken. Dit staat nu allemaal bij elkaar op 1 pagina. Ik vind het geweldig! Lekker helder en overzichtelijk.”
– Saskia van Saskia van der Krift Businesscoaching

 

“Wat ziet het er gaaf uit, dat er nog zoveel cijfers beschikbaar zijn vanuit Instagram! Nu kan ik veel beter gaan sturen op content. Ik kreeg al snel nieuwe inzichten! Super waardevol! Stiekem is dit boven mijn verwachtingen!!”
– Irene van Marketingmadame

 

“Ik ben zeer tevreden met het dashboard. Completer kan haast niet!”
– Manon van Manon Toma 

 

Aanschaffen

Vanaf 49,95 / jaar

Clear
Product total
Options total
Grand total

Wel moet je hier rekening mee houden:

 • Je Instagram account moet een business account of een creator account zijn (omzetten kan hier op Instagram: Instellingen > Account > Overstappen op …. )
 • Je Instagram account moet gelinkt zijn met je Facebook business pagina
 • Om je account te kunnen linken met het dashboard moet je ons toevoegen aan jouw Facebook bedrijfspagina als Analist (Instellingen > Paginarollen > Nieuwe paginarol toewijzen > zoek dan ‘Hebe Illing’ en voeg haar toe). Uiteraard doen wij verder niks met deze paginarol en wordt er vertrouwelijk & verantwoordelijk omgegaan met deze rol.
 • Het verloop van jouw aantal volgers over de weken zit er niet in, omdat Instagram deze informatie niet verschaft. Wel vind je het aantal nieuwe volgers per week in het dashboard én is er een speciaal tabblad aangemaakt om zelf het aantal volgers bij te houden en wordt hier automatisch een grafiek van gemaakt.
 • De story views worden om de 6 uur geüpdatet. Evt. kan je dit upgraden naar elk uur met een upgrade.