Online kassakoopjes… Het is een ‘ding’ tegenwoordig. Onder de online ondernemers wordt dit als een onmisbare ‘tactiek’ gezien als je iets verkoopt op je website.

Software tools als Plug &Pay en Kennis.shop halen hierdoor klanten binnen want zij maken een betaalpagina op je website toevoegen heel makkelijk en ook het last-minute kassakoopje zit daarbij.

Prima systemen want ze zijn zeer gebruiksvriendelijk máár ze zijn ook niet goedkoop.

Zelf heb ik al Woocommerce en zag er dus niks in om ook nog Plug & Pay oid toe te voegen aan mijn website, puur voor het kassakoopje.

In deze blog wil ik toelichten wat ik dan wél gebruik en hoe ik het kassakoopje inzet.

Online kassakoopje?

Mocht je afvragen wat een online kassakoopje is: ik leg het kort uit.

Als je bij de supermarkt in rij bij de kassa staat, ligt daar vaak snoep, kauwgoom, tegenwoordig liggen er vaak kabeltjes; van die last-minute dingen die je nog gauw even toevoegt aan je boodschappen want ‘o ja, handig, had ik net nodig’ of ‘mmmm, had ik net zin in’. 

Online kan jij dit natuurlijk ook toepassen in je shop. Als mensen iets bij je kopen, ze rekenen af en zien nog een suggestie van jou voor een (klein) product dat bij hun behoefte past, dan is de keuze snel gemaakt: hop, toevoegen aan de winkelwagen natuurlijk!

Welke Woocommerce plugin gebruik ik?

Na online al die ondernemers te horen over het online kassakoopje, de order bump, de upsell, leek me dit ook tof om toe te voegen op mijn website. Alleen ik wist zeker dat ik geen Plug & Pay hiervoor wilde gebruiken.

Nu is WordPress de meest gebruikte website CRM ter wereld en Woocommerce die meest gangbare methode om een webshop toe te voegen dus ik wist dat er iets goeds te vinden moest zijn dat bij deze software past.

Ik heb een tijdje gezocht en deze gevonden: WooCommerce Upsell, Cross Sell, Order Bumps, Cart Upsells, One Click & Post Purchase Upsell van FlyCart.

Je hebt een betaalde versie en een gratis versie en ik kan tot nu toe goed uit de voeten met de gratis versie.

Hoe werkt deze upsell plugin?

Het werkt vrij makkelijk. Ik heb intuïtief alles in kunnen stellen, dus zonder eerst een handleiding oid te lezen (werkt heel goed voor de ongeduldige ondernemer dus!).

Settings

Ik ben, na het downloaden, eerst naar de Settings gegaan om daar de opties te bekijken en te kiezen wat voor mij van toepassing was, bijvoorbeeld waar wil je het kassakoopje laten zien, boven of onder een button of overzicht, of wil je het kassakoopje nog laten zien als ie al in het winkewagentje zit, dat soort instellingen.

Campaigns

Daarna maak je en campaign aan. Je kunt kiezen uit verschillende types zoals ‘Checkout Upsells’, ‘Cart Upsells’, en ‘Frequently Bought Together’.

Afhankelijk van wat je hier kiest, wordt je upsell laten zien op een bepaald moment in het bestelproces.

Als je op ‘Add offer’ klikt, kies je welk product je als suggestie aan wil bieden en je kunt het uiterlijk een klein beetje aanpassen (kleuren en het randje eromheen). Je ziet een preview, wat wel makkelijk is natuurlijk.

Daarna kies je binnen de aangemaakte campagne wat je wil laten zien en of er bepaalde voorwaarden aan zitten, wanneer het kassakoopje wel of niet wordt laten zien. Bijv. alleen als iemand een bepaald product of een productcategorie in het mandje heeft zitten.

Ook stel je in waar op de pagina je upsell wordt laten zien (bovenaan, onderaan).

Binnen 10 minuten (of sneller als je al exact weet wat je wil) heb je het ingesteld.

Hoe zet ik het online kassakoopje in?

In mijn ogen (van origine online marketeer 😉) zijn er twee dingen het belangrijkst:

  • het moment dat mensen jouw suggestie zien in het koop-proces
  • hoe goed de suggestie van het kassakoopje aansluit op hun behoeften

Als je bij mij in de shop iets bestelt, krijg je mijn suggestie voor het kassakoopje voor jou te zien als je naar de winkelwagen gaat. 

En de suggestie hangt af van wat er in jouw winkelwagen zit. Dus het sluit aan op het product dat je al van plan bent om te kopen. Een cursus tracking links maken, als je een dashboard voor Google Analytics gaat kopen. Niet als je een Notion template gaat bestellen, want dat heeft niks met elkaar te maken.

Makes sense, toch? 

En dit kan je met die plugin van FlyCart dus gewoon instellen.

Ik ben heel blij met deze plugin die toch weer wat extra omzet binnenbrengt. Ik gebruik vooralsnog de gratis versie maar met de betaalde versie zijn er nog meer mogelijkheden dus wellicht dat ik dat in de toekomst ga gebruiken.

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]