Jij wil graag een (marketing) dashboard maken. Je hebt behoefte aan inzicht. Wil in één oogopslag de data beter kunnen bekijken. 

Maar… je wil niet zelf in Excel lopen bouwen. Je wil niet zelf aan de slag met API’s. Het moet gewoon niet te ingewikkeld zijn. Beetje drag en drop en hoppa. Je wil zelf een dashboard maken met een online tool.

 En dat kan. 

In deze blog deel ik een aantal verschillende software tools waarmee je online dashboards kunt bouwen en die alle verbindingen met de grootste kanalen en platforms  (Fb, Insta, Google, Tiktok enz.) al hebben gemaakt.

Let’s go!

1. DashThis

DashThis is echt bedoeld voor marketing-dashboards, is heel gebruiksvriendelijk en kan met alle grote kanalen verbonden worden.

Features

 • Meer dan 34 platforms en kanalen om mee te verbinden zoals Tiktok, Instagram, Linkedin pagina, Google Analytics, Meta ads, MailChimp, Twitter, SEM rush, Youtube en meer.
  De volledige lijst vind je hier.
 • Je kunt ook je eigen data visualiseren via een csv.
 • Je mag zoveel klant-accounts als je wil aanmaken (dus met een ongelimiteerd aantal mensen je dashboard delen).
 • En ook is er geen limiet aan het aantal mensen in je team. Vaak moet je betalen per user, dat is dus bij DashThis niet het geval.
 • Je kan ook een ongelimiteerd aantal accounts van één bron verbinden. Dus meerdere facebook pagina’s waar je toegang toe hebt, of meerdere Linkedin accounts bijvoorbeeld.

Zoals je hierboven kunt lezen is DashThis voor gericht op mensen die een agency hebben of bij een agency werken. Je kunt de dashboards met een groot team delen, met klanten en daar betaal je niks extra’s voor.

 

Prijs

Je kunt kiezen voor maandelijks of per jaar betalen. Als je maandelijks kiest, is het goedkoopste abonnement €49,- per maand en als je jaarlijks kiest €42,-.

Je kunt dan 3 dashboards maken en bijvoorbeeld niet de kleuren aanpassen.

Er zijn nog 3 andere types abonnementen. Kijk hier voor meer informatie over de prijzen.

2. Whatagraph

Whatagraph is ook voornamelijk gericht op marketing-dashboards maar heeft ook een aantal andere bronnen waar je mee kunt verbinden. Whatagraph heeft een stuk meer integraties dan DashThis (bronnen waarmee je kunt verbinden).

Features

 • Bij Whatagraph kun je naast de ‘standaard social media platformen ook verbinden met Pinterest ads, Snapchat ads, Google Search Console, Active Campaign, Klaviyo, Hubspot, Shopify en Woocommerce.
  De volledige lijst vind je hier.
 • Je kunt ook je eigen data visualiseren via een Google Sheet, Big Query of via een custom API. dat kun je dus gebruiken als er geen verbinding is met een systeem dat belangrijk is voor jou.
 • Ook Whatagraph is een drag-en-drop systeem.
 • Je kunt in Whatagraph benamingen en categorieën aanpassen en groeperen zodat de data matcht met de benamingen in het bedrijf en zodat alles consistent wordt benoemd in de alle bronnen.
  Zo kun je bijv. een regio als Scandinavië creëren, ipv alle landen alleen los te laten zien.
 • Er zitten hele leuke grafieken in Whatagraph en je kunt ook doelen stellen en laten zien of deze behaald zijn.
 • Je kunt je data via Whatagraph ook op laten slaan in Google Big Query.

Whatagraph is, meer dan DashThis, gericht op mensen die ook echt houden van dashboards maken en is net wat meer toegespitst op de kleine details van een dashboard en het ‘nerden’ van het visualiseren van data.

 

Prijs

Technisch gezien zit Whatagraph  net wat beter in elkaar dan DashThis en is er wat meer mogelijk.

Je betaalt bij Whatagraph €219,- per maand en rekent jaarlijks af. Je kunt dan met 20 bronnen verbinden en krijgt hier 5 user accounts bij. Voor elke extra bron betaal je €5,- per maand en voor elke extra user €10,-. Daarnaast is er nog een duurdere abonnement (€439 per maand) en kan je bij een heel hoog gebruik ook nog een abonnement op maat aanvragen.

Klik hier voor meer informatie over de prijzen.

Deze systemen zijn twee van de betere op de markt. Dus ze kosten wat maar dan heb je ook wat.

Andere systemen zijn er ook maar zijn vaak niet flexibel genoeg om echt het dashboard te krijgen wat je wil.

Ben je toch naar wat anders op zoek, dan kan je altijd overwegen om toch zelf iets met Looker te bouwen of met Excel, Power BI of Google Sheets.

Het probleem waar je dan tegenaan loopt, is dat je de data óf moet exporteren, óf zelf met de API moet werken óf je kunt de data binnenhalen met Supermetrics.

 

 

Blogs die je misschien ook interessant vindt

[]